dimarts, juny 18, 2019
Inici General

General

Vint anys del Premi Llibreter

El 17 de juny el Gremi de Llibreters farà públic el noms dels guardonats de la vintena edició en un acte al vestíbul del Teatre Nacional de Catalunya.

Els problemes d’identitat de Carlos Zanon

Anna Maria Villalonga analiza la novel·la 'Carvalho: problemas de identidad', de Carlos Zanón que suposa el retorn del mític personatge creat per Manuel Vázquez Montalbán.

Mònica Batet i les nou illes al nord

Anna Maria Villalonga analitza a L’Illa dels Llibres la nova novel·la de Mònica Batet autora entre d'altres de No et miris el Riu i Neu, óssos blancs i alguns homes més valents que els altres.

Camilla Läckberg ”em sembla terrorífic saber que existeixen moltes dones que se senten oprimides pels homes’”

L’escriptora sueca publica ‘La gàbia d’or’ (Amsterdam Llibres / Maeva) on deixa momentàniament la sèrie dels Crims de Fjällbacka per mostrar una novel·la molt més psicològica amb la venjança com a motor de la història.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona regala el recull de relats “L’Illa dels tresors” com a cloenda de la celebració del...

A partir de l'11 de juny el llibre s'obsequiarà als usuaris del servei de préstec. Autors com Maria Barbal, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Xavier Bosch, David Cirici, Natjat el Hachmi, Martí Gironell, Núria Pradas, Llucia Ramis, Màrius Serra, Sílvia Soler i Coia Valls han participat en el projecte.

Univers, el nou segell de Grup Enciclopèdia

Novetats en el sector editorial en català amb l’aparició d’Univers, el nou segell de Grup Enciclopèdia que publicarà literatura i assaig escrits per autors catalans i estrangers, novells i consolidats, i recuperarà clàssics universals que no es troben en català.

Opinió ‘Paraules terribles’ per Martí Gironell

El periodista i escriptor analitza a L'Illa dels Llibres la novel·la 'Abans dels anys terribles' de Víctor del árbol.

‘Los miércoles salvajes’, de Susana Hernández per Ana Maria Villalonga

La novel·la denúncia d'una de les moltes xacres de la societat actual: el tràfic de medicaments, la moral  inexistent de certes empreses farmacèutiques i del món obscur del seu entorn.

Jaume Copons, Josep Vallverdú i Laia Aguilar reben el Premi Atrapallibres 2019

El jurat del premi està format per  6500 infants i joves que amb els seus vots decideixen les obres guanyadores de cada edició.

Maite Carranza torna a guanyar el premi Protagonista Jove

Una bala per al record ha rebut el 23è Premi Protagonista Jove en la categoria de 13-14 anys.

Darreres notícies