Cinc pel·lícules serviran per homenatjar la figura de l’escriptor gal·lès en el centenari del seu naixement.
charlie_and_the_chocolat_factory

Roald Dahl va néixer el 13 de setembre de 1916 a Llandaff, (Gal·les). Autor entre d’altres de ‘Charlie i la fàbrica de xocolata’, ‘Matilda‘ o ‘Històries imprevistes’ destaca per una obra adreçada al públic juvenil i adult on l’humor negre i la crítica social apareix en els seus relats força sovint potents i sorprenents.

El cicle de cinema programat per la Filmoteca de Catalunya comença el, dimarts 13 de setembre a les 18.30 h, amb You Only Live Twice, Només es viu dos cops (1967), de Lewis Gilbert i amb guió de Roald Dahl. En aquesta cinquena entrega de la saga de James Bond, Dahl va basar-se en la novel·la d’Ian Fleming tot i què va modificar la història.

També es projectarà The Witches Les bruixes (1990), una adaptació del conte de Dahl protagonitzada per Anjelica Huston.

En aquest cicle no hi podia faltar Charlie and the Chocolate Factory Charlie y la fábrica de chocolate en la versió que va dirigir Tim Burton. Per finalitzar el cicle de cinema dedicat a Roal Dahl, Fantastic Mr. Fox de Wes Anderson i  Four Rooms (1995), en què quatre dels cineastes independents dels noranta, Allison Anders, Alexandre Rockwell, Robert Rodríguez i Quentin Tarantino dirigeixen una comèdia d’esquetxos amb resultats desiguals. Tarantino homenatja el Hitchcock televisiu amb l’adaptació del relat curt de Roald Dahl Man from the South.

Roald Dahl va morir a Oxford l’any 1990 deixant una obra que encara avui en dia aconsegueix captivar a lectors d’arreu del món en l’any del centenari del seu naixement.

Més informació web Filmoteca