L’editorial Luwberg publica Escape Book. El secreto del Club Wanstein, d’Ivan Tapia

Creador d’espectacles basats en els coneguts escape room, Ivan Tàpia presenta el 14 de febrer el primer llibre on el lector haurà de posar a prova el seu enginy per resoldre endevinalles, il·lusions òptiques, puzles o anagrames que li permetran seguir avançant i, en última instància, escapar del llibre.

Per l’autor “Un book escape és un llibre desordena on el protagonista no resol els problemes, sinó que amb l’ajut del lector haurà de resoldre els enimges si vol saber el final de la història’

Ivan Tàpia ja ha portat el món de les escape rooms a les sales, al teatre i fins i tot amb l’empresa Cocolisto ofereix serveis i enigmes a domicili.

Ara fa un pas més i amb Escape Book. El secreto del Club Wanstein la protagonista és la periodista Candela Fuertes, pespecialitzada en delictes econòmics finacers. Es troba tancada en un laberint i disposa de 60 minuts per escapar i donar a conèixer els plans secrets de l’empresari Átanass Vecla i el Club Wanstein, que pretenen posar en perill el futur del món.

Els Room Escape van néixer l’any 2006 a Silicon Valley, ideats per un equip d’informàtics que es va inspirar en les històries d’Agatha Christie. Després es va adaptar a Europa, a Budapest quan es van crear jocs on un grup de persones havien de buscar com sortir d’una habitació en un temps limitat, basant-se en la Teoria del Flow que s’aplica a l’aprenentatge a través dels jocs i la felicitat.