4 C
Barcelona
dimecres, març 21, 2018
Inici Destacat

Destacat

Un poema de Marc Granell per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

La Institució de les Lletres Catalanes escull el poema ‘La poesia’ per celebrar el 21 de març el Dia Mundial de la Poesia 2018.

Quim Monzó guardonat amb el 50è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

El jurat ha definit Quim Monzó com “un referent ineludible per als escriptors catalans” i ha valorat, entre d’altres, que “la seva capacitat narrativa, unit a la seva facilitat per copsar les formes populars, han fet dels seus textos veritables actes notarials d’un temps i d’un país”

Martí Gironell rep el Premi Ramon Llull

L’escriptor ha rebut a Barcelona el guardó com a guanyador del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2018 amb la novel·la La força d’un destí.

Umbriel publica la novel·la ‘La forma del agua’ de Guillermo del Toro i Daniel Kraus

La pel·lícula i la novel·la compta amb ingredients de fantasia, el terror i el gènere romàntic. Ambientada a la ciutat de Baltimore en plena Guerra Freda, al centre de recerca aeroespacial Occam, arriba un ser tan extraordinari com potencialment valuós: un home anfibi capturat a l’Amazones.

Sebastià Bennasar ”Manuel de Pedrolo, manual de supervivència’, vol ser una porta d’entrada múltiple al seu univers literari i narratiu

L'escriptor i periodista Sebastià Bennasar, coneixedor de l'obra de Manuel de Pedrolo,  vol ajudar a aquelles persones que vulguin entrar de ple a l'univers pedrolià i per aquest motiu publica 'Manuel de Pedrolo, manual de supervivència' (Meteora), una guia que ens permetrà conèixer a fons el seu llegat.

‘Wad-Ras’, la novel·la sobre el primer cas dels Mossos d’Esquadra guanya el IX Premi Crims de Tinta

Joan Miquel Capell s’alça amb el premi de novel·la negra convocat per l’editorial RBA-La Magrana Joan Miquel Capell construeix aquesta novel·la a partir d’una investigació real que va resultar un punt d’inflexió per a l’evolució del cos de Mossos d’Esquadra.

La Generalitat va donar suport a la traducció al català de 159 obres l’any 2017

La nova línia d’ajuts de la Generalitat va aconseguir donar recolzament a la traducció de 159 obres publicades per 42 editorials al llarg de 2017.

Martí Gironell ‘quan et planten una ampolla de Jean Leon al davant entens que hi ha una història que s’ha d’explicar’

Gironell s'endinsa a 'La força d'un destí', Premi Ramon Llull 2018, en la fascinant biografia de Jean Leon i el Hollywood daurat.

20 escriptors reben les beques d’escriptura Montserrat Roig 2018    

L’Institut de Cultura de Barcelona, dins el marc del programa Barcelona Ciutat de la Literatura Unesco concedeix per segon any les Beques Montserrat Roig.

Opinió – ‘La força d’un destí’ per Miquel Esteve

Amb les darreres xafogors de juliol em va arribar el seu manuscrit intitulat “La força d’un destí”. Martí Gironell m’havia explicat la trama més...

Darreres notícies

Sortejada la cinquena Gran Panera de L’ILLA DELS LLIBRES

Ja pots consultar el nom dels guanyadors dels 13 lots de llibres