L’escriptor rep un nou premi literari en la Festa de les Lletres Catalanes.

david-ciriciLa de Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes ha lliurat a L’Hospitalet de Llobregat els seus guardons on destaquen el premi Sant Jordi de novel·la, el premi Carles Riba de poesia, el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions. La Festa de les Lletres Catalanes està organitzat per Onmium Cultural.

L’escriptor David Cirici ha estat guardonat amb el Premi Sant Jordi amb la novel·la ‘El setè àngel’. La novel·la és una història sobre la fragilitat de la vida, l’amenaça de l’imprevist i el vincle entre pares i fills. La novel·la explora tres naufragis: el personal de l’Ernest, que s’havia vist com un triomfador; el naufragi real del Marc, el nen de set anys, i també el naufragi d’aquesta Europa nostra.

El protagonista d’‘El setè cel’,  L’Ernest, un publicitari d’èxit i entusiasta dels plaers de la vida, navega amb el seu veler entre les illes de Patmos i d’Icària en companyia del seu fill Marc, de set anys, de la seva nova parella, la Sophie, i del Max, el fill de la Sophie. En aquets viatge el veler topa amb les restes d’un naufragi i en Marc cau a l’aigua.

El lector seguirà la recerca desesperada del pare, el sentiment de culpa i la crisi que el duu a les portes de la bogeria. I seguirà, en paral·lel, l’aventura del fill, que la nit mateixa de l’accident és rescatat per una llanxa carregada de famílies de Síria i de l’Afganistan que miren d’arribar a les costes de Samos. El petit Max, doncs, viurà l’aventura incerta dels refugiats.

El jurat d’aquesta ha estat format per Àlex Broch, Marta Nadal, Isona Pasola, Ramon Pla i Arxé, i Màrius Serra.
La dotació económica del premi és de 60.000 euros i la novel·la serà publicada al febrero de 2017 sota el segell de Proa.  En aquesta edició s’han presentat 33 originals.

David Cirici és llicenciat en Filologia Catalana per la UB i és Membre del PEN i de l’AELC. Ha estat professor de llengua i literatura catalanes i guionista de televisió. Actualment combina l’activitat literària amb la docència com a professor de llengua i literatura.
L’escriptor ha rebut diversos premis literaris. És autor de les novel·les I el món gira (2011, premi Prudenci Bertrana) o El lladre del Guernica (2015).
En el terreny de la narrativa infantil i juvenil ha publicat L’esquelet de la balena (1986), Molsa (2012),  Zona Prohibida (2013) i La decisió d’en Viggo (2015).