Daniel Fernández, nou president del Gremi d’Editors de Catalunya

L’editor d’Edhasa substitueix a de Xavier Mallafré en la direcció del Gremi d’Editors de Catalunya

DANIEL FERNANDEZ gremi
La candidatura de Daniel Fernández ha estat escollida avui en Assemblea General.
Nascut l’any 1961, Fernández és editor i administrador de l’editorial Edhasa i president de Castalia ediciones, De Vecchi ediciones i Ediciones Prensa Libre.
El nou president del Gremi d’Editors de Catalunya, que ocupava fins ara la vicepresidència de la Junta de Govern de l’entitat, seguirà consolidant el projecte desenvolupat per l’anterior directiva presidida per Xavier Mallafré.

El nou president electe del Gremi d’Editors de Catalunya, Daniel Fernández, ha destacat que “caldrà treballar per enfortir i destacar el paper social i cultural de l’editor a la vegada que ens ocupem de temes més concrets com la redacció d’una nova llei de Propietat Intel·lectual espanyola, la lluita contra la pirateria, la consolidació del doble model d’edició paper/electrònic o l’obtenció d’un IVA reduït per a l’edició digital”. Altres fites que caldrà assolir, segons Fernández, seran “el sosteniment del preu fix, el recolzament a la xarxa de llibreries, la màxima promoció dels autors i els seus drets, així com el foment de la lectura i del llibre com a font bàsica d’educació i desenvolupament social”.

Fernández ha volgut destacar que “en aquests temps de canvis, des de la institució haurem de fomentar la trobada i el diàleg amb els diferents actors polítics, administratius i socials de tot ordre, perquè en sóc molt conscient que aquests anys seran de redefinició del nostre ofici i les seves circumstàncies. Haurem d’entendre i fer costat a totes les sensibilitats que formen part del nostre sector, integrant-les, quan sigui possible, en línies d’actuació homogènies. I tot això, en un temps de reinvenció sectorial que, no podem amagar-ho, probablement ens portarà sorpreses i canvis que només en part podem intuir”.