L’editorial Columna publicarà el 5 d’octubre les memòries de l’exfutbolista i entrenador.

cruff autobiografiaJohan Cruyff ha estat un dels mites esportius més importants del segle XX com a jugador i també com a entrenador revolucionant el món del futbol.

Cruyff va aconseguir canviar la mentalitat de l’afició blaugrana i va iniciar un projecte per convertir el Barça en un club guanyador.

L’autobiografia explica la història personal i professional de Johan Cruyff i ens revela la filosofia que va definir el seu joc i que ha marcat generacions de futbolistes, entrenadors i seguidors de la talla de Pep Guardiola, Arsène Wenger, Éric Cantona o Xavi Hernández

Considerat un dels millors jugadors de la història del futbol, va guanyar la Pilota d’Or en tres ocasions i va conduir l’equip nacional holandès a la final de la Copa del Món de 1974, on va aconseguir el títol de millor jugador del campionat.

Amb l’Ajax, va guanyar vuit títols nacionals i tres Copes d’Europa. L’any 1973 va fitxar pel Barça, i aquella mateixa temporada ja van guanyar la Lliga i va aconseguir el títol de Jugador Europeu de l’Any. Retirat com a jugador, va ser després entrenador d’èxit amb l’Ajax i el Barça on va aconseguir guanyar quatre lligues i la primera Copa d’Europa blaugrana.

Cruyff també va destacar per les seves iniciatives solidàries a través de la Cruyff Foundation.
Haurem d’esperar a principis d’octubre per llegir les memòries oficials de Johan Cruyff que serán publicades a Columna en català i Planeta en castellà.