29.5 C
Barcelona
dimecres, agost 23, 2017

Actualitat

‘Mitja vida’ de Care Santos, l’evolució de cinc dones marcades per la dictadura i la Transició

Care Santos continua decidida en explicar la història del segle XIX i XX a través d'una mirada femenina amb novel·les protagonitzades per dones. A 'Media vida' / 'Mitja vida' (Destino), la novel·la guanyadora del premi Nadal 2017. La novel·la ens situa l'any 1981 amb el retrobament de cinc dones després de 31 anys.

Víctor del Árbol publicarà nova novel·la després de ser condecorat com a cavaller de les Lletres i les Arts franceses

El 19 de setembre Víctor del Árbol publicarà la novel·la ‘Por encima de la lluvia’ després de guanyar el premi Nadal amb La víspera de casi todo. El govern de la República de França ha nomenat l'escriptor barceloní Víctor del Árbol 'Chevalier de l'ordre des Arts et des lettres’.

Periscopi publicarà a l’octubre una nova novel·la de Kent Haruf, l’autor de ‘Nosaltres en la nit’

Kent Haruf
Literatura Random House publicarà en castellà la novel·la ‘Cançó de la plana’ Edicions del Periscopi ho farà en català. Després de la bona acollida de ‘Nosaltres en la nit’, la darrera novel·la de l’escriptor Kent Haruf, el 16 d’octubre es publicarà na novel·la anterior de l’autor nord-americà.

Què tenim en compte a l’hora de comprar un llibre?

La temàtica, l’autor o una opinió favorable poden ser raons suficients per decidir la lectura d’un determinat llibre.  La nova enquesta realitzada per la Generalitat sobre els hàbits de lectura i compra de llibre determina quins criteris segueixen els catalans a l’hora d’escollir una lectura.

Paul Auster, convidat especial de La Setmana del Llibre en Català

Paul Auster presentarà  ‘4321’, la primera novel·la que l’escriptor nord-americà publica en set anys. Auster participarà el dia 9 de setembre, a les 12h , a l'auditori del COAC. (Col·legi d'Arquitectes de Catalunya). Les editorials Edicions 62 i Seix Barral publicaran el 30 d’agost la novel·la

L’Illa dels Llibres a Instagram

Ara també ens pots trobar a Instagram i podràs seguir-nos per estar al dia a dia de totes les notícies de L'Illa dels Llibres. Ens trobaràs a https://www.instagram.com/illadelsllibres/ on compartirem les fotografies d'escriptors i llibres que destaquem al portal www.illadelsllibres.com.

‘Reparar els vius’ de Maylis de Kerangal al cinema

Katell Quillévéré dirigeix l’adaptació al cinema de la novel·la de l’escriptora francesa. Guardonada amb el Premi Llibreter a Altres Literatures (2015), la novel·la tracta  un tema delicat i poc tractat en la literatura, la donació d’òrgans centrant-se  en les 24 hores posteriors a l’accident d’un  jove de 19 anys fins al trasplantament del seu cor a una traductora de 50 anys.

Set anys del Premi L’Illa dels Llibres

Maria Carme Roca, Alejandro Palomas, Care Santos, Albert Sánchez Piñol, Coia Valls i Eduard Marquez han estat guardonats en les anteriors edicions. Es tracta d’un guardó a obra publicada i són els lectors del portal L’Illa dels Llibres qui  decideixen amb el seu vot la novel·la guanyadora de cada edició.

‘La librería’ d’Isabel Coixet inaugurarà la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid

La pel·lícula adapta la novel·la de Penelope Fitzgerald, protagonitzada per una llibretera i la seva petita botiga de llibres en una localitat costanera de l'Anglaterra dels anys 50. La directora catalana presentarà la pel·lícula el 21 d’octubre al Festival de Valladolid segons ha comunicat la productora Diagonal TV.

‘Nosaltres en la nit’ de Kent Haruf, un cant a la vellesa i a les emocions

La tendra història de dos veïns jubilats que comparteixen la viduïtat i la solitud aconsegueix captivar als lectors a través d'una narració plena de sentiments ‘Et volia preguntar si t’agradaria venir de vegades a casa per dormir amb mi”,  aquesta és la pregunta que l’Addie Moore fa al seu veí Louis Waters. 

Participa i vota el 7è Premi L’Illa dels Llibres

L’Illa dels Llibres convoca una nova edició del Premi L’Illa dels Llibres i per aquest motiu a selecionats 20 obres publicades entre el mes d’agost de 2016 i juliol de 2017 i que han estat escrites o traduïdes al català. Ara pots decidir amb el teu vot l’obra guanyadora del 2017 i només cal que votis els 5 títols que més t’agradin de la llista.

15 lectures recomanades de L’Illa dels Llibres per llegir aquest estiu

Només cal que busquis el millor lloc per gaudir d'aquestes lectures

Darreres notícies