Xavier Bosch guanya el Premi Ramon Llull amb la novel·la ‘Algú com tu’

L’autor de la trilogia de novel·les del periodista-investigador Dani Santana rep el guardó amb una obra que tracta  sobre la força perdurable de l’amor.

xavier boschLa novel·la es publicarà el 4 de març i l’escriptor i periodista s’endí els 60.000 euros de dotació económica del Ramon Llull i agafa el relleu de l’escriptora Care Santos, guanyadora l’edició anterior amb ‘Desig de xocolata.

Algú com tu és la crònica de la recerca i reconstrucció d’una història d’amor, la de la Paulina Homs i el Jean-Pierre Zanardi, a través dels records, els documents, les troballes sobtades i el testimoni de les persones que van compartir l’enamorament clandestí d’aquesta parella.

Serà la filla de la Paulina, la Gina, qui descobrirà molts anys després de la mort de la seva mare el gran amor que la va marcar per sempre. A través de les paraules escrites en les cartes de la parella, es reconstrueix la història d’amor entre la Paulina i el Jean-Pierre, quatre dies d’intensa relació, mantinguda en el temps per la força del record.  Finalment, la Gina aconseguirà relacionar fets i inconnexos i descobrir el secret de la seva mare i l’abast del seu amor.

Xavier Bosch és Autor de la trilogia de novel·les del periodista-investigador Dani Santana: Se sabrà tot (Premi Sant Jordi 2009 i llibre més venut del 2010), Homes d’honor (2012) i Eufòria (2014). Anteriorment, havia publicat els reculls de contes Jo, el simolses (1992) i Vicis domèstics (1998), i la novel·la juvenil La màgia dels reis (1994).