‘Victus’ la nova novel·la d’Albert Sánchez Piñol.


Albert Sánchez Piñol anuncia al seu facebook que ja ha finalitzat una nova novel·la que portarà per títol ‘Victus’.


Albert Sánchez Piñol ho va anunciar el passat 11 de juliol, el dia del seu aniversari.

‘aprofito per dir-vos que justament avui he acabat d’escriure, per fi, una novel•la. I ja us puc dir que serà un llibre que crearà grans entusiastes i grans detractors. Només us avançaré el títol, prou contundent per tenir només dues síl•labes: VICTUS’.

Sánchez Piñol no ha revelat l’argument de l’obra però si que ha avançat que serà una novel·la llarga.

‘Tinc la sensació que és un d’aquells llibres que no beneficiaran gens l’autor. Però també crec que s’havia d’escriure, i m’ha tocat a mi. (Quina gràcia, oi?). I ja que parlo de sensacions, us diré que és fa estrany acabar un “totxo” de 300 000 paraules i quedar-te amb la sensació que no l’has escrit tu, que has estat una mena de mitjà. De què o de qui? No en tinc ni punyetera idea’.
De moment no hi ha data de publicació de la nova novel·la.


Albert Sánchez Piñol, un escriptor d’èxit.
L’autor de La Pell Freda és un dels escriptors en llengua catalana més importants de l’actualitat. La seva obra s’ha traduït a molts idiomes.
Sota l’aparença d’un escriptor tímid, s’amaga un escriptor irònic i amant de la literatura i també de l’antropologia.
El darrer llibre el va publicar a l’any 2008, es tractava d’un recull de contes sota el títol de Tretze Tristos tràngols.
Com antropóleg va viure durant un temps al Congo però va haver de fugir per les guerres que es vivien en el pais africà. Destaca de la seva obra Pallasos i monstres (La Campana) un recull de vàries biografies de dictadors africans amb un estil irònic i amè.
La pell freda va  suposar l’èxit més important de la seva carrera  i anys més tard publicaria la segona part anomenada Pandora al Congo (Campana, 2005)
A l’any 2001 l’editorial Proa va editar Les edats d’or amb onze contes que més tard publicaria l’editorial Labutxaca.

2 COMENTARIS

  1. Hola Artur!! Pandora al Congo forma part d’una trilogia iniciada amb La pell freda. En la primera novel·la els mostres apareixen del mar, a la segona Pandora al Congo, de la terra i la tercera del cel. Tot i que encara no s’ha escrit la tercera part.
    Són novel·les amb personatges i històries diferents però que formen part d’una trilogia.

  2. “Pandora al Congo” no és pas la segona part de “La pell freda”, sinó una novel·la del tot diferent.

Comments are closed.