‘Victus’, la nova novel·la d’Albert Sánchez Piñol a la tardor.

La novel·la escrita en castellà està ambientada l’any 1714.

Com ja va anunciar L’illa dels llibres fa un any, la nova novel·la de l’escriptor Albert Sánchez Piñol es titularà ‘Victus’.

L’editorial La Campana  publicarà la novel·la, molt possiblement el mes d’octubre, tot i que de moment no hi ha data  concretat de publicació.

Sánchez Piñol publicarà  la nova novel·la set anys després de Pandora al Congo, la segona part de la trilogia inicada amb La pell freda i quatre anys després de la publicació del recull de contes ‘Tretze tristos tràngols’ (2008).

A diferència d’altres novel·les de l’escriptor català, Victus  es publicarà  directament en castellà a La Campana.

Albert Sánchez Piñol narra a Victus  la caiguda de Barcelona el 1714 a mans de les tropes de Felip V, a través dels ulls del jove Martí Zuviría, un expert en fortificacions.

Albert Sánchez Piñol, un escriptor d’èxit.
L’autor de La Pell Freda és un dels escriptors en llengua catalana més importants de l’actualitat. La seva obra s’ha traduït a molts idiomes. Sota l’aparença d’un escriptor tímid, s’amaga un escriptor irònic i amant de la literatura i també de l’antropologia.
El darrer llibre el va publicar a l’any 2008, es tractava d’un recull de contes sota el títol de Tretze Tristos tràngols. Com antropóleg va viure durant un temps al Congo però va haver de fugir per les guerres que es vivien en el pais africà.

Destaca de la seva obra Pallasos i monstres (La Campana) un recull de vàries biografies de dictadors africans amb un estil irònic i amè. La pell freda va suposar l’èxit més important de la seva carrera i anys més tard publicaria la segona part anomenada Pandora al Congo (Campana, 2005).

A l’any 2001 l’editorial Proa va editar Les edats d’or amb onze contes que més tard publicaria l’editorial Labutxaca.