L'illa dels llibres

“Una vila d’autor” l’exposició fotogràfica de Xulio Ricardo Trigo a Sitges

L’exposició s’emmarca en els actes de la Vila del Llibre de Sitges i mostra fotografies realitzades durant les darreres edicions dels festivals de les Viles del Llibre des del 2016.

Xulio Ricardo Trigo uneix dues de les seves grans passions, l’escriptura i la fotografia. L’exposició de l’escriptor i fotògraf reuneix una setantena de fotografies  on destaquen 33 retrats d’autors i autores, a més d’altres noms de la cultura catalana, que han passat pels festivals de les Viles del Llibre des del 2016.

Xulio Ricardo Trigo destaca que l’exposició, “La composen 72 fotografies. D’elles, 42 són moments a les viles on, per uns instants, tot funciona plàsticament i humanament. A més a més hi ha 30 retrats en gran format d’artistes que han passat per les viles i que hi han deixat la seva petjada.”

Es tracta d’imatges en blanc i negre amb retrats d’Alejandro Palomas, Àngels Moreno, Anna Maria Villalonga, Blanca Busquets, Carme Martí, Carme Riera, Coia Valls,Bernat Puigtobella Conrad Setó, Gabi Martínez, Gemma Lienas, Joan Margarit, Joan-Lluís Lluís, Jordi Llavina, Laura Borràs, Lîla Urbano, Lluís Foix, Margarida Aritzeta, Maria Carme Roca, Maria Teresa Calabús, Màrius Serra, Martí Gironell, Núria Esponellà, Pilarín Bayés, Rafael Nadal, Rosa Fabregat, Roser Capdevila, Sebastià Benassar, Vicenç Llorca i Xavier Bosch.

Per Xulio Ricardo Trigo l’exposició “respon a dos dels meus interessos més preuats. D’una banda trobar imatges ocasionals que puguin funcionar des d’un sentit estètic. D’una altra hi ha la pràctica del retrat fora de l’estudi, la recerca de rostres i expressions que es presenten una mica casuals però que també reflecteixen el tarannà profund dels fotografiats.”

L’exposició destaca la força de la fotografia i els seus matisos “Les imatges responen a la meva trajectòria de fotògraf en blanc i negre i volen plasmar la meva dèria pels negres profunds i, a la vegada, pels infinits matisos de gris que ens pot donar la fotografia actual”.

Del 10 d’abril i fins al 2 de maig  es pot visitar al Foyer Vintage de l’hotel ME Sitges Terramar. De dilluns a diumenge de 12.00 h a 17.00 h

La primera edició del festival literari Sitges, Vila del Llibre 2021 se celebrarà del 16 al 18 d’abril i comptarà dissabte i diumenge al passeig Marítim amb un mercat d’editorials independents que desplegarà al seu voltant un programa de presentacions, debats, espectacles i exposicions.

Xulio Ricardo Trigo és escriptor i fotògraf. Com a novel·lista ha publicat El somni de Tàrraco (Columna, 2009), L’objectiu del crim (Edicions B, 2017) i L’homenatge(Columna, 2018, Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica) i actualment col·labora a la revista digital de L’Illa dels Llibres amb l’espai “L’escriptura del retrat”.

Exit mobile version