El trident format per Jorge Díaz, Agustín Martínez i Antonio Mercero tornen a l’octubre amb una nova novel·la sota el pseudònim de Carmen Mola.

Amb “L’infern”, deixen descans a la inspectora Elena Blanco, per tornar al thriller històric. Els autors asseguren que «Des que vam escriure La Bèstia, que tantes satisfaccions ens va donar, vam voler tornar al thriller històric, a aquell segle xix, una època apassionant, plena de violència, però també de lluita i esperança en un món millor”. Llavors va sorgir “La possibilitat d’escriure una novel·la ambiciosa, una reconstrucció de la Cuba colonial, semblant a la que havíem fet del Madrid del còlera, i de ficar-nos en una gran història d’amor ens va seduir… Això és L’Infern”.

 

La publicació de la nova novel·la està prevista pel 4 d’octubre i està ambientada durant un esgarrifós aixecament de l’exèrcit contra la reina Isabel II tenyeix de sang i morts els carrers de Madrid. El poble l’anomena la «sergentada» i l’horror campa per tota la ciutat. Enmig de les canonades i els trets, una ballarina que es diu Leonor i un jove estudiant de Medicina que es diu Mauro es veuen embolicats en un homicidi involuntari que marcarà les seves vides.
Per escapar de la presó o de la mort, la Leonor es veu obligada a acceptar la proposta de matrimoni d’un milionari hisendat cubà amb qui fuig a l’Havana, però quan hi arriba, aquell meravellós enclavament del Carib no és el que esperava. Les plantacions de sucre i els enginys amaguen la tragèdia d’un esclavisme encara molt viu. I entre els esclaus, la figura d’en Mauro sorprèn la noia. En un intent desesperat per escapar d’aquell infern, tots dos descobriran que l’ingeni on són amaga una terrible trama per assassinar un grup de terratinents seguint un ritu ancestral brutalment ferotge.

Sota el pseudònim de Carmen Mola van publicar les novel·les protagonitzades per la inspectora Elena Blanco La núvia gitana, a la qual seguirien La xarxa porpra, La nena i Les mares.


El 2021 Carmen Mola va obtenir el Premi Planeta de novel·la amb La Bèstia i van fer públic el nom dels tres autors que fins llavors s’amagaven sota el pseudònim de l’escriptora.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here