La novel·la “Els insubmisos del mar” ha estat guardonada amb el premi de novel·la històrica que lliura l’editorial Columna.

Antoni ferragut,  Originari de l’antiga vila de Sineu, a Mallorca. Per la seva curiositat i inquietud i les ànsies de llibertat, deixa enrere la vida de menestral que l’esperava i descobreix el món de la pirateria. La seva vida canvia en el moment que el prestigiós periodista i escriptor anglès, Daniel Defoe, visita l’illa de Mallorca.

Aquest li fa esment d’una colònia de pirates al nord de Madagascar on impera la democràcia més absoluta, Libertàlia, fundada per un pirata i un monjo: el capità Misson i el pare Caraccioli. Allà una comunitat idíl·lica d’europeus insubmisos que han optat per la pirateria com a forma de vida, poblacions locals i esclaus alliberats viuen la veritable pirateria, tergiversada per la història i que amaga fets sorprenents.

El cèlebre periodista i novel·lista anglès, conegut entre altres obres per Les aventures de Robinson Crusoe (1719), té un paper fonamental a la novel·la d’Imma Tubella. Defoe va acudir a Catalunya per conèixer de primera mà el “cas dels catalans” després de la guerra de Successió, i va fer estada a Mallorca per relatar l’aplicació del Decret de Nova Planta

El Toni encara adolescent però atret per la idea de conèixer món aprofita l’imminent viatge del senyor Defoe i la seva oferta de nomenar-lo ajudant de cambra i a finals de setembre del 1716 s’embarca amb ell cap a Madagascar i descobreix el món sense fronteres dels pirates.

Imma Tubella és doctora en Ciències Socials i catedràtica de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), de la qual va ser rectora entre el 2006 i el 2013. És autora d’Un secret de l’Empordà (2016) i A cavall del vent (2019).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here