Una exposició recorda els 50 aniversari del llibre ‘Nosaltres, els valencians’ de Joan Fuster.

El Palau Robert de Barcelona  acull l’exposició del 19 de desembre i el 17 de febrer de 2013.
Redacció

L’exposició ‘Joan Fuster. Nosaltres, els valencians. 1962-2012′, coincideix  amb el 50 aniversari de l’aparició del llibre i el 90 aniversari del naixement de l’autor i intel·lectual valencià.

L’exposició “Joan Fuster. Nosaltres, els valencians. 1962-2012” demostra que el pensament i la figura de Joan Fuster són plenament vigents, per la seva capacitat d’anàlisi i de reflexió més enllà dels fets conjunturals.

S’hi dóna a conèixer a través de la documentació conservada per l’autor, qui era Joan Fuster, el 1962, a més d’algunes dades sobre el procés d’elaboració del llibre, el ressò immediat que va obtenir i les dificultats amb la censura de l’Estat franquista amb què es va enfrontar a partir d’un moment determinat.

Durant aquests cinquanta anys, el llibre ha tingut una trentena d’edicions conegudes, en català, i tres en castellà.

La Generalitat de Catalunya se suma a la commemoració històrica de la publicació “Nosaltres als valencians” amb aquesta exposició itinerant produïda per la Universitat de València, que té com a comissaris Ferran Carbó i Francesc Pérez i Moragon, membres de la càtedra Joan Fuster, i Brígida Alapon responsable de la Casa Joan Fuster de Sueca.