Un tastet de….. ‘Jo confesso’ de Jaume Cabré

                      
 ‘Fins ahir a la nit, caminant pels carrers molls de Vallcarca, no vaig comprendre que néixer en aquella família havia estat un error imperdonable. De sobte havia entès que sempre havia estat sol, que mai no havia pogut comptar amb els pares ni amb un Déu a qui encarregar la cerca de solucions malgrat que, a mesura que creixia, m’hagués avesat a delegar en creences imprecises i en lectures ben diverses el pes del pensament i la responsabilitat dels meus actes.
Ahir dimarts a la nit, tornant de casa d’en Dalmau, mentre entomava el ruixat, vaig arribar a la conclusió que aquesta càrrega em  pertany només a mi. I que els meus encerts i els meus errors són responsabilitat meva i només meva.
M’han  fet falta seixanta anys per veure-ho. Espero que m’entenguis i que comprenguis que em sento desemparat, sol i absolutament enyorat de tu…..

 

Així comença la nova novel·la de l’escriptor Jaume Cabré. Set anys després de la publicació de Les veus del Pamano, l’escriptor català publicarà el proper 1 de setemebre ‘Jo confesso’ (Proa).
‘Jo confesso’ es situa entre el segle XII i el XX entre l’Eixample barceloní i el Congo, i compta com a protagonista a l’Adrià Ardèvol, fill superdotat i sense amor d’una família de la burgesia barcelonina.
Mitjançant confessions la novel·la tracta temes com l’amor, el desamor, el sentiment de culpa i el mal.
El protagonista s’ha d’obrir camí a la vida al marge de la seva família: un pare misteriós que trafica amb antiguitats i una mare freda que no entén el seu fill.

Gràcies a l’editorial Proa us oferim un petit tast de les primeres pàgines de la novel·la.
Cliqueu en aquest enllaç.