La Cambra del Llibre de Catalunya fa bones les previsions i es converteix en l’any rècord de la història assegurant que “estem davant de la diada més participativa i la que més venda ha fet en la història, amb un creixement superior al 5%.”

La Diada de Sant Jordi ha complert les expectatives i, tal com ja auguraven les previsions de la Cambra del Llibre de Catalunya, la ciutadania s’han llançat als carrers per comprar llibres des de primera hora del matí en una edició que, segons les primeres estimacions, és la millor de la història.

El diumenge ha estat la culminació d’una jornada que les vendes de llibres han anat in crescendo de fa dies.

La Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, creu que «estem davant de la diada més participativa i la que més venda ha fet en la història, amb un creixement superior al 5%. La Cambra donarà a conèixer les xifres definitives una vegada s’hagi computat la venda global, que inclou les parades.

La Cambra del Llibre es felicita per la implementació del model d’espais per a professionals, on s’habiliten parades per a llibreries i floristes. El model aplicat a ciutats com Barcelona contribueix a visibilitzar les llibreries, a ordenar el trànsit de persones i és un dels factors de l’èxit d’enguany, motiu pel qual s’aposta perquè el model tingui continuïtat.

L’alta participació que hi ha hagut ha estat acompanyada d’un augment generalitzat de l’oferta editorial i del nombre de parades. A Barcelona, això s’ha concretat en 320 parades de llibres en els espais professionals, un 11’5% més que l’any passat, repartides en 11 zones de 7 districtes (Passeig de Gràcia; Gràcia; Poblenou; Sant Andreu; Les Corts; Ciutat Vella -amb la recuperació d’un espai emblemàtic com Les Rambles-, i Sarrià).També s’ha donat un augment del 25% en les signatures d’autors. A aquests espais cal sumar-hi un centenar de llibreries de la ciutat, que han comptat amb una parada davant de l’establiment des de divendres.

El fet que el Dia del Llibre i la Rosa hagi caigut en diumenge també ha beneficiat la participació i la venda i ha facilitat la mobilitat dels ciutadans i que la diada s’hagi pogut celebrar de manera molt participativa arreu. Això és possible gràcies al fet que Catalunya compta amb una «xarxa capil·lar de llibreries que abasta tot el territori».

A Girona, la ciutadania s’ha apropat de manera massiva a la Copa, on s’aplegaven totes les llibreries de la ciutat. La diada ha tingut el mateix comportament a ciutats com Vic, a la Plaça Major, i Manresa, on floristes i llibreters es concentraven al passeig davant del Casino.

A Tarragona, a la Rambla Nova, s’ha viscut una situació similar; i a Lleida, tant a la Rambla Ferran com a l’Avinguda Francesc Macià, també s’ha donat una bona afluència de gent. A Amposta, les parades de llibres i roses s’han ubicat a la Plaça de l’Ajuntament i el carrer Major.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here