Un llibre permet descobrir als joves lectors les biografies de dones que han destacar per un paper cabdal en les societats de diferents èpoques i que cal reivindicar.

Animallibres amb l’objectiu d’aproximar als joves lectors i reivindicar el paper de la dona en la història, publica ‘Un món de dones extraordinàries’. Eva Pradas és l’autora de la publicació que recorre les biografies de dones de totes les èpoques, tots els continents i condicions socials que a vegades han estat silenciades per les seves societats i cal reivindicar-les.

El llibre es divideix en regions on anirem coneixent unes dones extraordinàries que van destacar en diversos camps i ho van fer gràcies a la seva lluita. A Orient Mitjà llegim les biografies d’EnheduannaHatxepsut, Júlia Domna, aquí Santiago Posteguillo ha dedicat la novel·la ‘Yo Julia‘ o Zaha Hadid.

L’Àfrica és la terra de Nefertiti, Cleòpatra, Hipàtia d’Alexandria, que va ser una de les matemàtiques, astrònomes i filòsofes més importants del segle IV i que va ser durament perseguida i martiritzada.

A Amèrica la llista està encapçalada per MalintzinMatoakaAnnie Edson Taylor, Elisabeth Blackwell, una de les primeres llicenciades de la Medicina del món modern l’any 1821 i Rigoberta Menchú, premi Nobel de la Pau.

A l’Àsia ens trobem a Fu Hao, emperadriu xinesa i general d’un exèrcit de 13.000 soldats, Otagaki Rengetsu, monja budista i poeta considerada com una de les millors escriptores japoneses del segle XIX, Lídia Lítviak, aviadora que va destacar durant la Segona Guerra Mundial amb la seva habilitat pilotant avions de la Força Aèria Soviètica. També cal destacar la figura de Valentina Tereixkova que amb 26 anys es va convertir en la primera dona enviada fora de l’òrbita terrestre.

A Europa també tenim grans exemples de dones extraordinàries com AgripinaMary Montagu al segle XVIII ÉS considerada com la primera feminista britànica i es va encarregar de lluitar contra la verola. Europa també va comptar amb una pirata molt famosa al segle XVIII, Anne Bonny fins a convertir-se en un mite. Al segle XIX hi trobem la biografia de Mary Anning, la primera paleontòloga reconeguda.

El llibre ‘Un món de dones extraordinàries’ inclou també Oceania on ens decobreix la vida d’Edith Corbet que al segle XIX es va convertir en una de les pintores més importants.

Una llista de dones extraordinàries que cal seguir reivindicant i ampliant amb més noms.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here