Un estiu de butxaca, les novetats en petit format.(I)

Moltes novetats han aparegut darrerament en format butxaca. L’estiu és un bon moment per llegir i L’illa dels llibres vol recomanar-vos algunes lectures que han aparegut recentment en aquest format.

La reina al palau dels corrents d’aire d’Stieg Larsson.
L’editorial Labutxaca ha editat el tecer lliurament de la trilogia Millenium de Larsson. Després de la publicació dels dos primers volums: Els homes que no estimaven a les dones i La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina.

Retrat d’un assassí d’ocells d’Emili Teixidor.
L’èxit de la pel•lícula de Pa negre ha fet situar de nou a l’escriptor Emili Teixidor al capdavant del panorama literari català. Ara Labutxaca ha recuperat la novel•la Retrat d’un assassó d’ocells on ens ofereix un retrat d’un petit poble durant la postguerra. El mateix món que, anys més tard, inspiraria la novel•la Pa negre.

El petit llibre de les grans preguntes de Gregory Stock.
El petit llibre de les grans preguntes ens planteja més de 200 preguntes que ens permetran conèixer-nos molt més. Acceptaries 1.000.000 d’euros per anar-te’n del teu país i no tornar-hi a posar els peus mai més? Si poguessis despertar-te demà en el cos d’una altra persona, ho faries?
Qui escolliries?
Aquestes són algunes de les preguntes que ens planteja Gregory Stock a El petit llibre de les grans preguntes. Més de 200 preguntes que poden servir-nos per pensar en com reaccionariem en determinades situacions i per conèixer-nos més a fons a nosaltres mateixos. El petit llibre de les grans preguntes també pot ser utilitzat en companyia d’amics o familiars El llibre només planteja preguntes i per tant haurem de ser nosaltres mateixos qui aportem les respostes.

Angelology  de Dannielle Trussoni.
La nord-americana Danielle Trussoni, publica el bestseller del moment; Angelology. Es tracta d’una novel•la on hi apareixen àngels que lluiten contra els nefilim, que són els descendents d’àngels i humans. Angelology tindrà una adaptació cinematogràfica a Hollywood. Danielle Trussoni té el projecte d’escriure una sèrie i, en aquests moments, treballa en Angelopolis, la seqüela d’Angelology.
L’argument amb aires de bestsellers i thriller arrenca en el moment quela germana Evangeline era una nena quan el seu pare la va deixar amb les franciscanes de la Perpètua Adoració al nord de l’estat de Nova York. Ara, amb vint-i-tres anys, el descobriment d’una carta de l’any 1943 de la famosa filantropa Abigail Rockefeller dirigida a la darrera mare superiora del convent de Saint Rose la submergeix en una història secreta que va començar fa 1000 anys: un antic conflicte entre els angelologistes (una societat secreta que estudia els àngels) i els bells però monstruosos descendents d’àngels i humans, els nefilim.
Els secrets que guarden aquestes cartes són cobdiciats desesperadament per un nefilim antigament molt poderós, que pretén perpetuar la guerra, subvertir els valors de la humanitat i dominar el gènere humà. Moltes generacions d’angelologistes han dedicat les seves vides a parar-li els peus, i Evangeline haurà de continuar aquesta missió.

Maria Barbal i le sobres més destacades.
Labutxaca també publica un recull pels llibres més emblemàtics de Maria barbal i el seu cicle novel•lístic amb el Pallars, Pedra de tartera (premisJoaquim Ruyra 1984 i Joan Crexells 1985), Mel i metzines (1990) i Càmfora (premis de la Crítica 1992, Crítica Serra d’Or 1993 i Nacional de Literatura 1993).

Meridià de sang Cormac McCarthy.
En ple segle XIX al vell mig de la zona fronterera que separa Mèxic dels Estats Units, les autoritats mexicanes i de l’Estat de Texas formen part d’una expedició paramilitar que té la intenció d’eliminar el major nombre d’indis possible. És el que s’anomena El Grup Glanton, que té com a líder espiritual a un jutge que es diu Holden, un home violent i cruel. En Holden viola, assassina i assegura que mai no morirà. Més històries fosques que ens parlen de les realcions humanes portades a l’extrem de la supervivència de la mà de Cormac McCarthy que a l’any 2007 va aconseguir el Premi Pulitzer amb The road.

Trilogia Primo Levi.
La trilogia que el gran escriptor va dedicar als camps d’extermini nazis. Precedida d’un pròleg de Philip Roth, la Trilogia d’Auschwitz recull 3 obres: Si això és un home, La treva i Els enfonsats i els salvats.


L’home del pijama de seda Màrius Carol
.
 L’autor recrea els tres llargs estius (d’abril a octubre) que Capote va passar a la Costa Brava, redactant la que va ser la seva obra mestre A sang freda. Aquesta és una part de la biografia de Capote que ha quedat desapercebuda i que ara Marius Carol vol reivindicar en aquesta novel•la. L’autor nord-americà, a qui li agradava escriure al llit, amb els seus pijames de seda i un llapis de punta fina, es va refugiar a Palamós, fugint de les festes de Manhattan. S’hi va instal•lar amb Jack, la seva parella, i la companyia d’un buldog vell, un caniche blanc i una gata siamesa.
La novel•la de Màrius Carol ens descobreix com era la Costa Brava de Capote i el neguit de l’escriptor per saber si els dos criminals de la matança de Kansas en què es va inspirar acabarien penjats o no.

1 COMENTARI

  1. M’agrada molt aquesta manera que han fet per enganxar a la gent.Regalant el pack dos per un.

Comments are closed.