Un escriptor suec publicarà la seqüela d’El vigilant en el camp de sègol de J. D. Salinger

 

Un escriptor suec publicarà la seqüela d’El vigilant en el camp de sègol de J. D. Salinger.
Pot semblar estrany però la notícia es ben certa, tot i que també pot resultar sorprenent.

El vigilant del camp de sègol és la novel•la més important de J D Salinger i també una de les més destacades de la literatura nordamericana. La història protagonitzada per per Holden Cauldfield ha captivat a molts adolescents de diferents generacions amb unes vendes que superen els 65 milions d’exemplars venuts des de la seva publicació.
Ara hem conegut la notícia que properament es publicarà la seqüela de la novel•la, però en aquesta ocasió escrita per un suec anomenat Fredik Colting.
J D Salinger abans de morir va aconseguir bloquejar la publicació de la seqüela, però ara, un any després de la seva mort, els hereus de l’obra de Salinger han decidit donar llum verda a la publicació de la novel•la de Colting. Aquesta publicació tindrà algunes condicions; la seva publicació es farà en sis països diferents però en cap cas als Estats Units.

Biografia
Salinger va néixer l’1 de gener de 1919, a Nova York. La vida i la biografia de J.D.Salinger ha estat sempre envoltada de misteri. El vigilant del camp de sègol va ser el seu gran èxit, però a mitjans dels anys 50 J D Salinger va decidir apartar-se del món. Un conte llarg, Hapsworth 16, 1924, va tancar la seva carrera el 1965 quan va aparèixer a The New Yorker i la crítica va afirmar que era el pitjor que havia escrit. Malgrat la seva reclusió, Salinger havia comentant que seguia escrivint però per a ell.