Un centenar d’activitats per celebrar l’any Raspall.

L’1 de juliol, la poetessa Joana Raspall complirà 100 anys.

joana raspall
S’han programat un centenar d’actes per celebrar l’aniversari de Joana Raspall. Els actes van des tallers, recitals, lectures de poesia, presentacions de llibres, exposicions i  conferències i exposicions.
L’1de juliol amb motiu de l’Aniversari Joana Raspall tota la xarxa de biblioteques de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona promourà la lectura continuada de poemes de Raspall. El mateix dia que tindrà lloc l’acte institucional Palau de la Generalitat per l’aniversari de Raspall.
També es publicarà tota l’obra poètica completa de Raspall, així com d’obra inèdita.
La cloenda de l’Any Raspall serà el 29 de novembre a la Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat a càrrec de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

La Comissió Promotora, liderada per Carme Arenas, comissionada de l’Any Raspall i presidenta del PEN Català, hi ha representants de l’Institut Català de les Dones, l’Institució Lletres Catalanes, la família Raspall, Biblioteques de la Generalitat, Eixam d’Amics de Joan Raspall, de la Generalitat de l’IEC, de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i entitats del municipi, i la Universitat de Barcelona.

El Comitè d’Honor de l’Any Joana Raspall l’encapçala el president de la Generalitat, Artur Mas.

Parlar de poesia infantil en català és parlar de Joana Raspall. No va ser fins l’any 1981 quan es va publicar el seu primer llibre de poesia infantil i juvenil. Nascuda l’any 1913 encara avui en dia segueix en actiu i oferint sobretot als més petits la seva poesia.
Raspall ha rebut diversos premis com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2006 per la seva continuada activitat en favor de la llengua i la cultura catalanes