El llibre acosta al públic infantil el tema de la diversitat de gènere apostant pel respecte i la integració.

Escrit per Jessica Walton i il·lustrat per Dougal MacPherson, ‘Ara em dic Joana’ és una obra ‘sobre la identitat sexual i l’amistat, que aborda la transsexualitat amb naturalitat.

El relat explica la història de Martín i l’osset Joan. Tots dos juguen sempre junts i moltes vegades els acompanya la seva amiga Ada. Però un dia, l’osset està trist i Martín decideix ajudar-li.

L’osset Joan comenta al seu amic que ‘necessito ser jo mateix. Dins meu, sempre he sabut que soc una osseta i no un osset. M’agradaria dir-me Joana i no Joan’.

‘Ara em dic Joana’ o ‘Ahora me llamo Luisa’ en la versió en castellà publicada per Algar,  vol acostar la diversitat de gènere al públic infantil en un to desenfadat i que vol  trencar estereotips i que els més petits aprenguin a ser respectuosos amb aquelles persones que se senten d’una altra manera o que estan descobrint qui són realment a més d’incidir en el valor de l’amistat.

‘Ara em dic Joana’ que publica Animallibres és una aposta valenta i que permet educar amb valors per afavorir la diversitat i la necessitat de ser un mateix.