‘Tres segons’, pura adrenalina literària.

Anders Roslund i Borge Hellstrom formen  una de les parelles literàries més curioses.

Anders Roslund és periodista i Börge Hellström un  exconvicte  i fundador de ‘Kriminellas Revansch i Samhället (KRIS), una organizació que lluita per prevenir delictes i que ha ajudat a centenars de joves a reinsertar-se a la societat.
No és la primera vegada que la literatura negra sueca compta amb una parella d’escriptors.  Sjowall i Wahloo ja van protagonitzar un bon grapat de novel·les amb el seu inspector Martin Beck com a protagonista i avui en dia són tot un referent de la literatura negra europea.
Seguidors i també inspirats en les històries del matrimoni suec, ara toca el torn a Roslund i Hellstrom. El seus cognoms ja sonen i amb molta força  en el terreny literari internacional.

Han publicat sis novel·les i tot elles amb un nexe comú: històries  directes i  amb un ritme trepidant i molt cinematogràfic que fa gaudir en tot moment al lector. De fet, la majoria de les seves novel·les s’ha adaptat a la televisió o al cinema.
La Twenty Century Fox ha comprat els drets per fer una superproducció de  la darrera novel·la ‘Tres segons’(La magrana/RBA)

‘Tres segons’  torna a protagonitzar-la  el comissari de la policia d’Estocolm, Ewert Grens. Es tracta d’un personatge solitari i que viu capficat en la seva feina després de patir la mort de la seva dona.
A Tres segons els protagonisme el compartirà amb Piet Hoffman  que serà l’infiltrat en una banda mafiosa polonesa especialitzada en tràfic de drogues.
El comissari Grens seguirà les passes de Piet Hoffman, que ha estat contractat per Eric Wilson, cap dels serveis secrets suecs, per infiltrar-se, sota el pseudònim de Paula, en las màfies poloneses de tràfic de drogues per tot el continent europeu.
El comissari Grens ja ha protagonitzat quatre novel·les anteriorment. ‘La bestia’, ‘Box 21’, ‘Redemption’ i ‘The Girl Bellow the Street’

Roslum i Hellstrom demostren a ‘Tres segundos’ el seu gran coneixement en qüestions relacionades amb la vida dins d’una presó, el tràfic de drogues i el modus operandi de les màfies.

Tres segundos és pura  adrenalina literària.