Tres-dies-i-una-vida.inddL’escriptor francès continua sorprenent amb relats de novel·la negra i policíaca. Després d’abandonar al seu comissari Camille Verhœven i guanyar el Premi Goncourt amb ‘Ens veurem allà dalt’, Pierre Lemaitre torna amb una novel·la negra però no policíaca, tal com li agrada definir a l’autor.

En aquesta ocasió a ‘Tres dies i una vida’  (Bromera/Salamandra) s’endinsa en la mirada i la ment d’un jove de dotze anys que en un moment d’ira és capaç de matar a un noi de sis.

La primera part en concentra en tres dies que marcaran la vida d’Antoine Courtin, el protagonista de la novel·la qui després de veure com el veí és capaç de matar al seu gos ferit, l’escena l’embogeix i dies després ataca i mata Rémi Desmendt, el fill del veí de sis anys.

Antoine atabalat davant del crim que acaba de cometre intenta amagar al cadàver endinsant-se al bosc.

La novel·la es divideix en tres parts que corresponen a tres dates 1999, 2011 i 2015. En la primera part l’acció succeïx en tres dies plens d’angoixa per part del protagonista per si finalment es descobert i acusat d’assassinat. Al mateix temps, el petit poble francès de Beauval, surt al carrer per buscar al jove Rémi Desmedt que ha desaparegut sense deixar rastre.

Les pors d’Antoine Courtin a ser descobert, les angoixes i el sentiment de culpa formen part dels ingredients de la nova novel·la de Pierre Lemaitre.

La penitència que haurà de pagar per la resta de la seva vida es viure amb la por a ser descobert en qualsevol moment, però l’atzar juga un paper important a la novel·la, com ho feia a la pel·lícula ‘Match Point, on el director Woody Allen ens alertava que segons on caigui la pilota en un partit de tennis, podem guanyar o perdre el matx.

Pierre Lemaitre s’ha consolidat com un dels autors destacats de novel·la negra francesa gràcies a la sèrie dedicada a Camille Verhoeben i també a ‘Vestido de nóvia’ el seu particular homenatge al cinema de Hitchcock

Tot i debutar com escriptor als 55 anys després de bona part de la seva vida dedicant-se a fer de professor de literatura per a adults. No va ser fins a l’any 2006 quan publicava ‘Irene’, (Bromera/Alfaguara) la seva primera novel·la, després de ser rebutjat per una vintena d’editorials.

Avui en dia és un dels autors més destacats de la literatura francesa gràcies a les seves novel·les negres i també a ‘Ens veurem allà dalt’ obra guardonada amb el prestigiós premi Goncourt 2014.