R. J. Palacio segueix estirant el fil de l’univers ‘Wonder‘ amb la publicació d’un àlbum il·lustrat.

”Sé que jo no puc canviar la meva cara.
PERÒ potser la gent podria canviar la seva manera de mirar’

Aquest missatge resumeix perfectament els valors que vol aportar l’àlbum il·lustrat ‘Tots som Wonder (La Campana) de R. J Palacio. L’autora nord-americana ha escrit i il·lustrat una història basada en l’univers del personatge creat l’any 2012 i que li ha donat fama i èxit a escala internacional amb vendes milionàries i traduccions a quaranta-cinc llengües.

R. J . Palacio fins llavors treballava com a dissenyadora de portades de llibres i amb la publicació ara de ‘Tots som Wonder aconsegueix fer realitat un dels seus somnis il·lustrar el seu propi llibre.

LA HISTÒRIA D’UN FENOMEN EDITORIAL

Des de la publicació deWonder el personatge de l’Auggie Pullman s’ha guanyat l’estima de més de cinc milions de lectors que han pogut conèixer de ben a prop la seva història.

Auggie és un nen de 12 anys que des del seu naixement pateix una malformació a la cara. Ja des de ben petit ha patit tot un seguit d’operacions que l’han allunyat de l’escola i del món.
August ha viscut en un món fet a la seva mida, allunyat de la resta de la humanitat. Malgrat això sempre ha viscut amb una certa angoixa la reacció que provoca la seva cara.

El seu univers fins ara s’ha centrat al voltant dels familiars més propers; els seus pares, la germana Via, la gosseta Daisy i les pel·lícules de ‘La guerra de les galàxies’.
De la superprotecció rebuda, l’August haurà de superar un nou repte: abandonar la seva llar, anar a l’escola i relacionar-se amb la resta de companys de classe.
Fins ara la seva mare li feia de mestre a casa i ara començarà cinquè a una escola de debò. L’August haurà d’adaptar-se a la nova situació amb el doble repte d’ acceptar-se i que els companys l’acceptin tal com és ell.
Una de les particularitats de Wonder, era conèixer la història de l’August des de diferents fronts amb capítols narrats per la seva germana Via i els companys de classe Jack, Justin i la Summer.
A Wonder també apareixia el personatge d’en Julian, el noi que odiava a l’August, tot i què mai vam saber quina era realment la seva opinió i pensaments. Per aquest motiu, l’escriptora R J Palacio va decidit explicar anys després la seva visió a El capítol del Julian, oferint una nova visió de la història on tractava qüestions preocupants com l’assetjament escolar des del punt de vista de l’agressor.
Després seguirien altre spin-off com ”Plutó’, Charlotte’ o La llibreta del professor Browne

Ara amb ‘Tots som Wonder el missatge que sempre ha volgut transmetre R. J. Palacio arriba a tots els públics. Els més petits sabran que l’Auggie no és diferent de la resta nens, simplement tots som diferents i en realitat tots som una meravella.

ADAPTACIÓ AL CINEMA

El fenomen ‘Wonder‘ continuarà a finals d’aquest any amb l’estrena de l’adaptació cinematogràfica de la novel·la sota la direcció de Stephen Chbosky.
Jacob Tremblay interpretarà el paper del jove Auggie i Julia Roberts i Owen Wilson faran el paper dels seus pares.