François Thomazeau, Jordi Fernando, Sebastià Bennasar, Antoni Munné-Jordà, Jordi de Manuel Joan Carles Ventura, Rosana Andreu, Jordi Boixadós, Raquel Gámez-Serrano i Rafael Vallbona entre els autors convidats al festival.

Del 20 al 22 de gener, Tiana celebra una nova edició del festival de la novel·la negra en català sota la direcció d’Anna Maria Villalonga.

Enguany, el festival amplia els dies del certamen i els espais on es realitzaran les activitats. Per primer cop, el festival programa una activitat per els més petits. El gruix d’actes del Tiana Negra, es concentren els dies 20 i 21 de gener a la Sala Albèniz de Tiana, destacant-ne l’homenatge a Agustí Vehí 10 anys després de la seva mort i la presentació de la nova edició de la seva novel·la Quan la nit mata el dia que publica Crims.cat.

El Tiana acollirà el lliurament del desè Premi Memorial Agustí Vehí a més de la creació de dos nous guardons; el Premi Trajectòria a la Creació i el Premi Trajectòria a la Traducció.  Els dos nous guardons volen  posar en relleu la importància d’autors i traductors del gènere negre en català.

El dissabte 21 de gener una taula rodona estarà dedicada a la fusió de gèneres (negre, fantàstic, ciència-ficció), Quan els gèneres es troben: negre, fantàstic i ciència-ficció amb Antoni Munné – Jordà i Jordi de Manuel.

També es compatarà amb un espai dedicat al còmic negre, un altre a la literatura negra juvenil,. Novel·la Negra Juvenil, amb Toni Cotet i Maria Ripoll i  Còmic Detectivesc en català amb Sebastià Roig i Toni Benages.

La presència internacional del festival arribarà de la mà de escriptor francès François Thomazeau, que presentarà el seu últim llibre Marsella confidencial acompanyat de la traductora Maria Llopis.
El festival recupera enguany El gran trivial del Tiana Negra, que posarà a prova els coneixements criminals dels assistents.

Programa

DIVENDRES 20
A la Sala Albéniz
19 h. Inauguració
19:30 h. Homenatge a Agustí Vehí en els deu anys de la seva mort, amb la presentació de la nova edició de la seva novel·la Quan la nit mata el dia   Participants: Àlex Martín Escribà, Jordi Figuerola i Anna Maria Villalonga.
20:30 h. Conversa amb els premiats del Premi Agustí Vehí 2022
Mariló Àlvarez (Suïcidis, S.A.) i Pere Figueras (Fets caldo).

20:45 h. Lliurament del X Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana Lliuraran el premi la vídua d’Agustí Vehí, Marie Gournay, i els membres del jurat Àlex Martín Escribà i Anna Maria Villalonga.

DISSABTE 21
A la Sala Albéniz
11 h. Tres negres i un saxo
Presentació dels llibres Fletxes desviades, de Joan Carles VenturaUna taca de sang, de Rosana Andreu i Crim al bancal, de Juan Cal.
Modera: Raquel Gámez-Serrano. Lectors: Maria Dolors Sàrries i Miquel Llobera. Saxo: Pau Sanchis.

12.15 h. Quan els gèneres es troben: negre, fantàstic, ciència-ficció, terror…
Antoni Munné-Jordà i Jordi de Manuel conversen amb Anna Maria Villalonga sobre la fusió de gèneres.

13:00 h.Novel·la negra juvenil: un incentiu per a la lectura
Presentació dels llibres Joc de nit, de Toni CotetEl que no veus, de Maria Ripoll.
Modera: Anna Maria Villalonga.

16:15 h. Reportatge de La ruta del crim a Tiana a càrrec de Jordi Fernando.

16:30 h. Còmic detectivesc en català
Presentació del llibre El cercle de Loplop de Sebastià Roig i Toni Benages.
Modera: Anna Maria Villalonga.

17:00 h. Cadira d’orelles: Anna Maria Villalonga entrevista Jordi Fernando Aloy a propòsit de la seva novel·la L’assassí del Tirant.

17:45 h.  Acabades de sortir del forn
Presentació de les novel·les Mentre la neu sigui blanca, de Jordi BoixadósMalabèstia, de Raquel Gámez-Serrano, La musa de la plaça Reial, de Rafael VallbonaQuinqui connection, de Sebastià Bennasar.
Modera: Irene Solanich.

18:45 h. Entrega dels Premis Tiana Negra 2023 a la trajectòria
Premi Trajectòria a la Creació i Premi Trajectòria a la Traducció.

19:30 h. El gran Trivial del Tiana Negra
Presenten: Sebastià Bennasar i Anna Maria Villalonga.

20:00 h. Què en sabem de Marsella?
François Thomazeau ve de Marsella per parlar-nos de la seva novel·la Marsella confidencial. Comptarem amb la presència de la traductora, Maria Llopis.
Modera: Anna Maria Villalonga.

21:00 h. Cloenda.

DIUMENGE 22
Al parc Doctor Mascaró
12 h. Espectacle familiar i vermut negre
Lliurament del premi del joc del Tiana Negra.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here