Coincindint amb el 25 aniversari de la mort del seu creador Josep Escobar, Bruguera publica una renovada edició dels còmics.

Ibáñez, Sergi Escobar, Javier Pérez Andújar i els fills del dibuixant Escobar, Carles i Montse. Foto:Marta Combarros

Haurem d’esperar fins el 4 d’abril per llegir les renovades històries dels bessons Zipi i Zape que s’adapten als temps actuals amb la reedició de les seves històries llargues de la col·leció “Magos del Humor” del segell Bruguera que edita Penguin Random House Grupo Editorial. El 4 d’abril es publicaran La Vuelta al Mundo i El Tonel del Tiempo. Al juny Dectectives en acción i a la tardor  Lo mejor de Zipi y Zape.

La celebració també inclou una exposició de 12  originals a  Fnac Triangle del 26 de març al 30 de maig,  que inclou objectes personals no exhibits fins ara, propietat de la colecció privada de la familia del dibuixant,.

Isabel Sbert, editora de Bruguera, assenyala que  “les aventures de Zipi Zape, arriben amb un nou disseny de les cobertes, nou logotip i rotulació que inclou una revisió de l’estil amb una adaptació dels textos i expresions’.

El net de Josep Escobar, Sergi Escobar s’ha mostrat satisfet per la reedició de l’obra ‘tenim ara l’oportunitat de llegir Zipi Zape en la seva millor edició’.

Per la seva banda l’escriptor i periodista Javier Pérez Andújar, ha destacat que Escobar ‘ va ser una dels dibuixants que més personatges femenins va crear. I al còmic La vuelta al Mundo, Jaimita fa tota l’aventura en pantalons, un fet molt avançat a l’època’

Francisco Ibáñez, l’autor de Mortadelo i Filemó ha recordat amb emoció a Escobar: “Era amic, un home senzill tot i comptar a mb milers de seguidors’.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here