Torna Wilt, el personatge de Tom Sharpe

L’herència de Wilt  / La herencia de Wilt
Tom Sharpe
Columna/Anagrama
200 pàgines.

Les aventures de Wilt han atrapat a molts lectors que han gaudit i també somrigut amb les històries d’aquest personatge creat per  l’anglès Tom Sharpe

Columna i Anagrama publiquen el cinquè títol de la sèrie amb el títol de L’herència de Wilt on el lector podrà llegir una història ben divertida començat amb les frivolitats de l’Eva la dona de Wilt, intentant  fer-se un lloc a l’alta societat, la difícil educació de les seves quatre filles, un aristòcrata obsessionat per les senyores grasses i  un fill que només aspira a disparar a alguna cosa ja siguin persones o animals. Amb aquests ingredients Sharpe construeix L’herència de Wilt.

Argument
Wilt, el politècnic ha estat ascendit a la universitat, però segueix guanyant el mateix, o fins i tot menys, és menyspreat per no ser catedràtic. Atrapat en un lloc de treball que no li agrada, però que no es pot permetre de perdre, com a cap del Departament de Comunicació de la Universitat de Fenland, en Wilt segueix subjecte als capricis de les autoritats que l’envolten, tant dins com fora de la feina.
La seva dona Eva desprès de visitar els seus oncles d’Amèrica, ha tornat més rondinaire que mai i  els honoraris desorbitats de l’escola d’elit de les seves quatre filles li provoquen més d’un maldecap.

Hi havia hagut un moment en els primers mesos de vida de les nenes en què, entre els bolquers i biberons i  pots de farinetes fastigoses per a nadons que l’Eva s’entestava  a donar-los, en Wilt havia tingut durant un temps  breu grans esperances per a la seves filles i s’havia imaginat  futurs brillants per a elles. Però a mesura que es van  anar fent grans, va anar empitjorant la seva conducta, i de torturar el gat van passar a turmentar els veïns; però era impossible saber quina havia fet la malifeta perquè eren  idèntiques. En Wilt pensava que, si més no, ara que eren internes, els qui rebien eren uns altres, tot i que això li suposés haver de pagar un preu molt alt.

Amb 82 anys i retirat a Llafranc, Tom Sharpe segueix amb força i amb una ironia ben afinada. Wilt; Wilt, més que mai; Wilt, els alternatius i els terroristas i Wilt s’ha perdut són els altres  títols de la sèrie creada per Tom Sharpe.
Podeu llegir el primer capítol en aquest enllaç.