Stephen Hawking, ‘La teoría del todo’, de la biografia al cinema

La pel·lícula nominada a cinc Oscars es basa en la biografia ‘Hacia el infinito’ escrita per Jane Hawking, qui va ser la primera dona del científic Stephen Hawking.

HACIA-EL-INFINITO

La pel·lícula dirigida per James Marsh amb guió d’Anthony McCarten està protagonitzada per Felicity Jones i Eddie Redmayne.
Després d’aconseguir dos Globus d’Or la pel·lícula és una de les candidates als Oscars 2015 amb cinc nominacions que inclou millor actor i millor pel·lícula.

hacia el infinito LumenHacia el infinito (Lumen) recull les memòries de qui va ser la dona ,durant més de vint anys, del científic Stephen Hawking i mostra la capacitat de superació i lluita contra les adversitats, gràcies a l’amor que sentien tots dos.

Stephen Hawking és un dels científics més brillants de l’actualitat i que ha destacat per la seva capacitat de superació. Als 21 anys li van diagnosticar una disfunció neuronal molt greu, l’Esclerosi Lateral Amiotròfica  (ELA), però aquest fet no l’hi va impedir convertir-se en una celebritat científica a escala mundial.
Tampoc li va impedir casar-se amb Jane Hawking, la dona amb qui es va casar a la dècada dels 60, mare dels seus tres fills, i amb qui va compartir vint anys de la seva vida.

Jane i Stephen Hawking, es van conèixer a la Universitat de Cambridge i malgrat la malaltia de Hawkins i uns pronòstics per part dels metges no gaire esperançadors, només dos anys de vida, no van ser impediment per enamorar-se i casar-se.

Hacia el infinito, Jane recorda els vint anys del matrimoni i ha volgut escriure aquesta part de la seva vida perquè ‘ «Vaig pensar que era important que fos jo qui parlés de la meva relació amb Stephen. No volia que dins de cinquanta o cent anys, algú s’inventés les nostres vides.»
Uns vint anys amb molts feliços però també durs que Jane va haver de superar i que gràcies a les memòries descobrirem la part més humana del científic i més enllà de la seva imatge pública i dels seus estudis científics.
Ara arriba l’adaptació cinematogràfica de les memòries que Lumen publica en castellà.