Stéphane Hessel convida a la rebel·lió.

“Ens dirigim a les noves generacions, preneu el relleu, indigneu-vos”.

Amb aquesta frase és dirigeix Stéphane Hessel als joves d’avui en dia i a la resta de la humanitat a rebel·lar-se contra les injustícies. Aquesta rebel·lió ha de ser sempre pacífica segons comenta al seu manifest Indigneu-vos! (Destino).
A França s’ha convertit en tot un bestseller amb més d’un milió d’exemplars venuts, Indigneu-vos!

“La bretxa entre els més pobres i els més rics mai ha estat tan profunda; dues solucions senzilles: “Que l’interès general s’imposi sobre els interessos particulars i que el repartiment just de la riquesa creada pels treballadors tingui prioritat sobre els egoismes del poder dels doblers”.

Hessel als sus 93 anys és l’unic redactor que queda en vida de la Declaració Universal dels Drets Humans Va ser membre de la resistència francesa que s’uní al general De Gaulle, va partir l’horror dels camps de concentració.
Hessel ataca durament al sistema financer;

“La dictadura internacional dels mercats internacionals” constituïx una amenaça per a la pau i la democràcia”. “Mai el poder dels diners va ser tan immens, tan insolent i tan egoista, i mai els fidels servidors dels doblers es van situar tan alt en les màximes esferes de l’estat.

L’edició catalana i castella d’Indigneu-vos! Compta amb un interessant pròleg del novel·lista i economista José Luis Sampedro.

3 COMENTARIS

  1. … [Trackback]…

    […] Read More here: illadelsllibres.com/index.php/2011/04/09/stephane-hessel-convida-a-la-rebelio/ […]…

Comments are closed.