Sònia Fernàndez Vidal i Pilarín Bayés ens porten ‘L’Univers a la mà’

univers a la màLa física Sònia Fernández-Vidal i l’il·lustradora Pilarín Bayés amb la col·laboració de Francesc Miralles han decidit explicar els secrets de la Terra i de l’Univers als  joves lectors i respondre a les moltes preguntes que es fan els nens i no tan nens sobre aquestes qüestions.

‘L’Univers a la mà’ publicat per l’editorial La Galera ens ofereix amb un llenguatge didàctic i amè les respostes a les preguntes de com es va crear l’Univers o què és un forat negre?.
Ho descobrirem  de la mà de l’Eva  qui davant de la desaparició del seu avi Leo, troba una carta a les golfes de la casa.
La carta li proporciona una pista d’on pot trobar al seu avi, però abans haurà de pujar a  una màquina, capaç  viatjar per l’espai i temps, anomenada L’Ou de l’Univers.

En aquest viatge, ‘L’Univers a la mà’, ens ofereix un recorregut a través de la historia sobre els orígens del cosmos i descobriments científics importants com el telescopi o les naus espacials. També en aquest viatge l’Eva conèixerà a destacats científics com Carl Sagan, Eratòstenes, Fraunhofer,  Galileu, Newton o Einstein.

”Abans que pogués preguntar-li pel meu avi Leo, Halley es va avançar:

-M’hauria d’ajudar, senyor Newton. He estat molt de temps preguntant-me per què es mouen els planetes. Crec que alguna força d’atracció el Sol fa que es moguin al seu voltant…
Abans que Halley pogués continuar, Newton va respondre:
és la forà de la gravetat!! Fa que els planetes es moguin en el·lipses al voltant del Sol. ”

El descobriment de la força de la gravetat, la biblioteca d’Alexandria, el cometa Halley, el Big Bang, l’arribada de l’home a la Lluna o els missatges que va enviar la capsula Voyager a l’espai apareixen en la narració que intenta utilizar un llenguatge el més entenedor posible amb exemples i experiments com la construcció d’un forat negre, com comprovar el pes de l’aire o endevinar quins són els ingredients per al guisat de l’Univers.

A partir de 8 anys