Silvia Soler guanya el Ramon Llull 2013

L’escriptora i periodista guanya el premi més ben dotat en llengua catalana amb  ‘L’estiu que comença’.


Soler s’endú els 60.000 € del premi amb una novel·la protagonitzada per  Júlia Reig i l’Andreu Balart que estan predestinats a ser amics durant tota la vida.
Les seves respectives mares són amigues i les dues families es van retobant cada revetlla de Sant Joan. Aquesta tradició segueix anys després i la novel·la narra 50 anys de la vida dels  dos nois. Nascuts l’any 1961.

El jurat d’aquesta 33a edició del premi Ramon Llull  l’han  format per Leonello Brandolini, Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales.
El jurat ha destacat que és una novel·la fresca i bonica” en què no passa res, sinó que passa la vida entre metàfores, símbols i imatges reflectides pel Mediterrani, que banya aquest poble imaginari com suport plàcid, sense grans abruptes.

La cerimònia de lliurament ha tingut lloc al Palau de la Generalitat i ha estat presidida pel President de la Generalitat, Artur Mas, i pel President del Grup Planeta, José Manuel Lara.
A l’acte hi han assistit els escriptors Núria Amat, Paulino Castells, Najat El Hachmi, Juan Eslava Galán, María Luisa Ferrerós, Patricia Gabancho, Nadia Ghulam, Imma Monsó, Ada Parellada, Carme Riera, Luisa Sallent, Care Santos, Màrius Serra, Lorenzo Silva, Isabel-Clara Simó, Genís Sinca i Toni Soler, entre d’altres.

Silvia Soler  va guanyar l’any 2008 amb Petons de diumenge el premi Prudenci Bertrana i és autora de les novel·les Un creuer de luxe,  39+1, L’edat en què una dona sap que l’home de la seva vida és ella mateixa (Columna) i 39+1+1, enamorar-se és fàcil si saps com.
La novel·la es publicarà ell 7 de març.

Fotografia:©Arduino Vannucchi