Silvestre Vilaplana guanya el III Premi Agustí Vehí amb la novel·la ‘Els ossos soterrats’

La novel·la guanyadora combina el gènere negre amb la memòria històrica.

Silvestre VilaplanaSilvestre Vilaplana rebrà el guardó en el decurs de la quarta edició del Festival Tiana Negra que convertirá un any més la poblaciód e Tiana en la capital de la novel·la negra catalana durant el cap de setmana amb més de trenta autors convidats.

L’argument de la novel·la guanyadora  parteix d’una arqueòloga que vol desenterrar una fossa comuna del franquisme on, inesperadament, apareixen les restes d’un nadó. Una història familiar i els salts temporals entre el present de la narració i el dels fets luctuosos acabaran de conformar els eixos d’una obra “que manté la intriga fins al final”, segons  han comentat els membres del jurat, que també han destacat l’elevada qualitat de la prosa.

El comissari de Tiana Negra Sebastià Bennasar ha destacat que “L’obra té molts elements de novel·la negra i una molt bona construcció dels personatges, però a més a més hi destaca el tema de la moralitat i el de la memoria històrica, precisament dos dels eixos de la producció novel·lística de l’Agustí Vehí.

L’obra Els ossos soterrats ha guanyat per unanimitat del jurat format per Àlex Martín, LLuís Bosch, Anna Maria Villalonga i Sebastià Bennasar i s’ha imposat sobre les altres 28 novel·les presentades a concurs.
La novel·la guanyadora es publicarà el proper mes de setembre en la col·lecció Crims.cat de l’editorial Al revés.