A l’abril, el guionista i creador de la sèrie, Hèctor Lozano publicarà ‘Quan érem els peripatètics’.

La popular sèrie de TV3, ha finalitzat la tercera temporada però els seguidors de Merlí podran llegir a l’abril la novel·la ‘Quan érem els peripatètics’ (Columna), escrita per Héctor Lozano, el creador de la sèrie.

La novel·la és una continuació de la sèrie i el narrador és en Bruno Bergeron que després de tenir una adolescència difícil, marcada especialment per la seva relació amb el Merlí, el seu pare i professor de filosofia a batxillerat.

És el mateix Bruno qui explica a la seva germana Mina, tot el que va aprendre del Merlí en aquells anys complicats en què es va enamorar per primer cop, i en què ell i els seus companys i companyes de classe van ser batejats pel seu pare com “Els peripatètics”, fent referència als alumnes d’Aristòtil.

Gràcies a la novel·la sabrem que després dels cursos de 1r i 2n, just abans d’entrar a la universitat, el Merlí mor d’un vessament cerebral. La Gina, la seva parella, està embarassada, i la filla que naixerà mai coneixerà el seu pare.

Anys més tard,  el Bruno torna d’una festa d’exalumnes i es posa a escriure un text que servirà perquè la seva germana Mina, quan sigui adolescent, senti prop seu la figura del seu pare que mai va conèixer.

Héctor Lozano ofereix una nova visió i va més enllà del que els espectadors han vist a la sèrie de televisió. Lozano és guionista des de 2001, ha format part d’equips de guió en programes magazine i sèries (Jet-Lag, Ventdelplà, Mar de fons, Via Augusta, La Riera), també a TVE (Los Lunnis, Leonart) i Telemadrid (Él y ella).