L’acte de lliurament del VII Premi L’Illa dels  Llibres es realitzarà el dissabte 16 de setembre a les 11.00h a  l’avinguda de la Catedral de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català.

La novel·la ‘La senyora Stendhal’’ de Rafel Nadal ha guanyat el VII Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 20 títols publicats entre el mes d’agost de 2016 i juliol de 2017 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 4.200 vots, la novel·la guanyadora.

Rafel Nadal és periodista i escriptor i autor també  de ‘Quan érem feliços’ (2012),  ‘Quan en dèiem xampany’ (2013) i ‘La maledicció dels Palmisano’ (2015). En l aseva trajectòria literària ha rebut els premis Josep Pla i Joaquim Amat- Piniella. Ara suma al seu palmarès el PREMI L’ILLA DELS LLIBRES.

L’escriptor Martí Gironell comentava en un article a L’Illa dels Llibres  sobre la novel·la ‘La senyora Stendhal ‘‘De la novel.la d’en Rafel Nadal us preguntareu: és una història d’una foto o una foto amb història? El que està clar és que Rafel Nadal retrata una època, uns personatges, uns sentiments i uns espais que han quedat gravats a sang i foc a la retina d’unes quantes generacions. Una novel.la que com quan mires una foto et transporta a aquell instant que va capturar la mirada del retratista.’’

Gironell confessava ‘Els haig de confessar que si els Palmisano em van tenir agafat pel clatell tota la novel.la, la senyora Stendhal m’ha robat el cor.’’

‘La senyora Stendhal’ (Columna/Destino) de Rafel Nadal ha estat la novel·la més votada d’aquesta edició, amb 424 vots, seguida de Tu no ets una mare com les altres(La Campana) d’Angelika Schrobsdorff amb 386  i ‘Farishta‘ de Marc Pastor amb 343 vots. Consulta totes les votacions en aquest enllaç .

ARGUMENT

Quan l’últim dia de la guerra una bala sega la vida de la Rossa en un tiroteig a la plaça de Sant Pere de Girona, el destí d’en Lluc queda lligat per sempre al de la senyora Stendhal, que el criarà com si fos fi ll seu. La força de la mare adoptiva, la rebel·lia del jove Dani i la saviesa de l’avi Dídac acompanyaran la mirada innocent del nen per un paisatge carregat d’emocions i de promeses. Fins que toparà amb l’ànsia de revenja dels vencedors decidits a passar comptes.

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro Palomas i Maria Carme Roca han estat els guardonats en les anteriors edicions.

L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels Llibres es realitzarà el dissabte 16 de setembre a les 11.00h a  l’avinguda de la Catedral de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català i comptarà amb la presència de l’autor, personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web.

Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.