L'illa dels llibres

Seix Barral publica els poemes inèdits de Pablo Neruda

Tus pies toco en la sombra y otros poemas inéditos recull una vintena de poemes inèdits de l’autor xilè.

Pablo Neruda poemas ineditosL’autor de Veinte poemes de amor y una canción desesperada’ va escriure els poemes en la seva època de maduresa.
Els poemes es van trobar en unes caixes que contenien els manuscrits de les obres del poeta, durant una revisió exhaustiva per part de la Biblioteca de la Fundació Pablo Neruda, sota la direcció de Darío Oses, en la qual es va comprovar que alguns poemes manuscrits d’extraordinària qualitat no s’havien inclòs en les obres publicades corresponents a cada caixa.
Alguns d’aquests poemes van ser escrits en quaderns, en el dors d’un programa musical i en el menú d’un vaixell en plena travessia.

L’edició  de l’editorial Seix Barral compta amb un pròleg de Pere Gimferrer on destaca ‘’ El poderío imaginativo, la desbordante plenitud expresiva y el mismo don, el apasionamiento erótico o amatorio que para la invectiva, la sátira o el mínimo detalle cotidiano convertido en poema. Es decir, por igual el Neruda de Odas elementales y el Neruda de La Barcarola, el de Memorial de Isla Negra e incluso el de Estravagario”.

La certificació de l’autoria d’aquests Abans de la publicació de  Tus pies toco en la sombra y otros poemas inéditos existien  dos inèdits previs: El río invisible (Seix Barral, 1980), que incloïa poesia i prosa de joventut, i els seus poemes d’adolescència, Cuadernos de Temuco (Seix Barral, 1996).

La publicació dls poemes, els converteix en la major troballa de les lletres hispanes en els últims anys, un esdeveniment literari d’importància universal segons destaca l’editorial Seix Barral  i que ara es comparteixen amb els lectors.

 

 

 

 

Exit mobile version