L'illa dels llibres

‘Seguiré els teus passos’ de Care Santos arribarà a les llibreries el 2 de juny

Després de ‘Tot el bé i tot el mal’ (2018), Care Santos torna amb la mateixa protagonista.

Un dels efectes de la pandèmia de la Covid-19 en l’àmbit literari ha estat modificació de les dates de publicació de determinats títols.

Care Santos tenia previst publicar la nova novel·la ‘Seguiré els teus passos’ (Columna/Destino) al març però amb el decret de l’estat d’alarma i amb les llibreries tancades, l’editorial de l’escriptora mataronina va decidir ajorna el seu llançament al 2 de juny.

Després de ‘Tot el bé i tot el mal’ (2018), Care Santos torna amb la mateixa protagonista la Reina. Tot i què es poden llegir de forma independent, la novel·la aprofundeix sobre el passat del seu pare en el moment que rep una trucada on l’avisen que algú pretén obrir la tomba del seu pare, mort en estranyes circumstàncies a Conques, un poblet del Pallars Jussà, fa quaranta-quatre anys.

Reina inicia un viatge al Pirineu per enfrontar-se al seu passat i amb la sorprenent història del seu pare en Josep Gené, que ens durà fins al 29 de gener de 1939, el dia en què Barcelona va ser ocupada per les tropes de Franco.

Amb ‘Tot el bé i tot el mal’, un fragment del bolero de Carlos Eleta Almarán l’any 2018 servia de fons d’inspiració a Care Santos per a titular la nova novel·la.  Llavors coneixíem a la Reina Gené, una dona que creia que ho tenia tot controlat. Una bona feina com a experta en recursos humans que li permetia viatjar arreu del món i pel que fa a la seva vida sentimental, prou satisfactòria amb parella i amant inclòs. Mare d’un fill adolescent al qui veia poc, per la seva feina com a executiva.
La seva zona de confort es desmuntava en el moment que rebia la trucada de l’intent de suïcidi del seu fill Albert de disset anys. Era precisament el seu exmarit qui li comunicava la notícia i el moment que Reina  definia ‘com el moment en què la vida ha sortit de llera’.

Ara a ‘Seguiré els teus passos’ una nova trucada de telèfon farà trontollar la seva vida amb l’objectiu de buscar la veritat que amaga el passat.

Exit mobile version