Saraband ret un homenatge musical a Anna Frank

El grup barceloní s’inspira en el conegut diari per crear una cançó molt especial.

Saraband Anna Frank

El diari d’Anna Frank s’ha convertit en tot un símbol durant moltes generacions i continua sent una  lectura obligatòria en molts centres escolars.
La història  d’Anna Frank ha estat portada al cinema i al  teatre  i les xifres de venda ja superen els  75 milions d’exemplars venuts  que inclouen traduccions a una seixantena de  llengües.
El diari descriu la vida de l’autora i de la seva família, així com la d’unes altres quatre persones jueves, durant el període en què van viure amagades per evitar la persecució dels nazis, abans que fossin delatades i deportades a camps de concentració.

portada sarabandAra el grup barceloní,  Saraband ha volgut retre un homenatge a Anna Frank amb una cançó inclosa en el seu primer EP publicat aquest 2013.
La lletra del cançó ha estat composada per Eugeni Muriel  basant-se en la lectura del conegut diari.  La lletra  i la música descriuen els últims moments d’Anna Frank abans de ser presonera  a mans de les SS.  La cançó  descriu  les emocions, sensacions i sobretot la seva interacció amb el seu diari al que anomena “Kitty”.

Saraband va publicar el primer EP el mes de gener de 2013 on presentaven sis cançons pròpies a ritme de pop, folk i rock.
Entre les cançons destaca  l’homenatge a Anna Frank que ara compta amb el suport del videoclip dirigit pel barceloní Rafael Ruiz Moriche.

El  director de curtmetratges, porta a la pantalla la història basant-se en un guió i una aparença molt real ,  utilitzant  vestuaris d’època i tractant el tema de la captura de la família Frank interpretada per alguns dels components de la banda.

Saraband  està format per  la cantant Josefina García, Eugeni Muriel a la guitarra, José Izquierdo al baix,  Dani Clemente a la bateria, Irene Abad al violí i Joan Bosch al piano

 

Anne Frank
900 días sin poder pisar la tierra
en la que aprendí a caminar,
la ciudad ya duerme las farolas se iluminan
es momento de soñar,
ya no hay comida tampoco quedan palabras
para poder gritar
oh, querida Kitty no se cuanto tiempo mas
tendremos para hablar.

el miedo nos invade acompaña nuestras vidas
en la casa de atrás,
han visto la puerta que cubría la esperanza
para la libertad,
oigo disparos cerca mis manos a la cabeza
no dejan de temblar,
o querida Kitty a llegado nuestra hora
debes explicar la verdad.

Anna Frank va morir de tifus el 1945  en el camp de concentració de Bergen Belsen.
Pagina web del grup:  http://www.sarabandinfo.com/