Salvador Macip i Sebastià Roig guanyen el Premi Joaquím Ruyra.

Fotografia de Salvador Macip

És la primera vegada que la novel·la guanyadora del premi Joaquim Ruyra, està escrita per dos autors.

Salvador Macip i Sebastià Roig ja van treballar plegats a la novel·la Mugrons de titani, i ara tornen a repetir experiència a Ullals.
Tot i que amb el  títol, es podria deduir que es tracta d’una nova i repetida història de vampirs, Ullals és tot el contrari, Basada en fets reals, narra la història d’un jove que va denunciar una mena d’escola-reformatori a l’Alt Empordà on tancaven els alumnes en gàbies de senglars, a la nit.
Per escriure  aquesta novel·la, els autors han volgut barrejar gèneres com el western, el terror de sèrie B, i també el thriller.  Els referents de Macip i Roig han estat els mestres del misteri com H. P. Lovecraft i Stephen King.
El Premi Joaquim Ruyra aposta per noves lectures i nous horitzons.
Darrerament, Salvador Macip ha publicat la novel·la El joc de Déu, una història divertida on demostra la seva capacitat imaginativa alhora de crear històries. Es tracta d’una parodia sobre el món científic que arrenca en el moment que se sap de l’existència d’un experiment a través del qual un científic té la capacitat de destruir la Terra prement un botó.

3 COMENTARIS

Comments are closed.