Salut i llibres. Martí Gironell i el Llibre de la Marató de TV3

L’escriptor i periodista participa en el llibre de la Marató dedicada a recaptar fons per investigar la diabetis i l’obesitat.

Martí Gironell

No voldria que us penséssiu que és un acte d’egoisme, al contrari, és de solidaritat. I de seguida entendreu perquè. Resulta que us vull parlar d’un llibre en el qual hi he col.laborat i que té un valor afegit al que ja solen tenir els llibres per ells mateixos. No només us enriquireu  i us transmetrà un grapat d’emocions sinó que contribuireu a un noble objectiu, el  d’ajudar a recaptar fons per a investigar dues malalties molt comunes, molt esteses: la diabetis i la obesitat. Em refereixo al llibre de La Marató de TV3.

llibre marato 2015De les vuit edicions que s’han fet del llibre, és la segona vegada que tinc la sort de participar-hi aportant un relat. Per mi és un honor i un privilegi compartir pàgines amb autors i autores de renom. Des de Bel Olid, Mercè Foradada i Teresa Juvé  passant per Jordi Nopca, Jordi Cervera, Rafael Vallbona a Joan Todó, Joan Benessiu, Sebastià Benassar  i uns quants més que us convido a llegir perquè val molt la pena. A més, aquest any els contes, els relats, estan acompanyats d’una il.lustració que han fet Roser Capdevila, Ferran Martin, L’Avi o l’ Anna Fando.

Tant els dibuixos com els textos respiren optimisme, ofereixen esperança, aporten llum i fan pensar. I al capdavall t’adones del poder de les paraules. Les paraules potser no curen però ajuden a tenir un estat d’ànim que et predisposen l’ànim a lluitar amb una injecció d’energia que pot ser determinant, vital, en segons quins casos.
D’acord, les paraules també poden ser tòxiques, et poden fer mal però sobretot poden ser potents antídots que poden calmar el dolor, reconduir els dubtes, les ràbies i les culpes, guarir les ferides, vèncer les pors, alliberar-nos.

Sóc dels que creu que és important tenir cura del què diem, com ho diem i quan ho diem perquè pot ser determinant per la nostra – però també pels de la resta- salut, mental, emocional i física.

I per tant, crec també que la paraula escrita pot tenir els mateixos efectes beneficiosos.I si no em creuen,  facin la prova i capbussin-se en les històries que atresora el Llibre de la Marató. No se’n penediran. Salut i llibres!

 

Martí Gironell