Del 5 al 8 de maig Barcelona celebra una nova edició del Saló Internacional del Còmic

La Fira Barcelona Montjuïc acull el Saló en una edició on es retrà un homentage a Francisco Ibáñez on es revisarà la totalitat de l’obra del creador de Mortadel·lo i Filemó.

salo del comicAmb 80 anys fets, Ibáñez el creador de Mortadel·lo i Filemó , Rompetechos, Pepe Gotera y Otilio, Sacarino o 13 rue del Percebe, entre altres segueix en actiu. Una exposició amb  més de 100 originals,farà un recorregut per la seva trajectòria professional, des dels seus inicis fins al moment actual i es revisarà alguns aspectes curiosos del seu treball i la seva relació amb els fans.

La ciutat Barcelona continuarà sent la capital del còmic del 5 al 8 de maig amb un saló que augmenta amb un 25% l’espai de l’any anterior arribant als 45.000 metres quadrats.
A més de l’exposició dedicada a Francisco Ibáñez, el Saló presenta Vinyetes sobre rodes, basada en la presència de cotxes, motos i bicicletes al còmic. La mostra comptarà amb 200 originals de còmic i una vintena de vehicles reals, entre ells les motos amb les que han competit al París-Dakar Marc Coma, Nani Roma, Laia Sanz i Joan Porcar, donat que s’han publicat diversos còmics sobre aquest ral·li.

34 Saló Internacional del Còmic de BarcelonaEl certamen comptarà també amb les exposicions dels guanyadors del Premis del Saló del Còmic de la passada edició, Santiago Garcia i Javier Olivares –autors de Las Meninas-, l’homenatge al recentment desaparegut Luis Bermejo, Ilustr@ ens mostrarà com els il·lustradors utilitzen les xarxes socials per impulsar la seva feina, mentre que la mostra Novel·les gràfiques compromeses mostraran obres de denúncia social. A més l’exposició Jo encara diria més. Les llengües tintinaires mostrarà com els còmics de Tintín s’han traduït a una gran varietat d’idiomes arreu del món.

Entre els autors estrangers que seran presents en el 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona destaquen els noms de Frank Miller, tot un referent del còmic i el cinema contemporani; Ben Bocquelet, creador d’El Asombroso Mundo de Gumball; Cyril Pedrosa, un autor europeu clau; Zerocalcare, la gran revelació del còmic italià; el prestigiós guionista nord-americà Brian Azzarello; la singular il·lustradora francesa Maryon Fayolle; la polifacètica creadora argentina Sole Otero; la interessant autora libanesa Zeina Abirached o l’innovador dibuixant i il·lustrador Koren Shadmi. A més, el certamen comptarà amb dos autors clàssics de renom com són els italians Paolo Eleuteri Serpieri i Lele Vianello.
 
Una de les novetats de la present edició és l’anomenat Espai Youtubers, un lloc de trobada de youtubers, especialistes en xarxes socials i seguidors on destaca el nom del popular Loulogio.