54 llibreries en 37 ciutats i més d’11 milions de llibres venuts són dades del negoci dels llibres de segona mà.

Fa 10 anys Nicolás Weber i Mercedes Zendrera obrien la primera llibreria Re-Read a Barcelona, concretament al carrer Rosselló. Inspirats en models de llibreries de París i Londres va decidir iniciar un projecte i obrir la primera llibreria Re-Read. Deu anys després, ja compten amb un total de 54 franquícies obertes, 3 en procés d’obertura (a Alcobendas, Almeria i Palma de Mallorca). Nou de les cinquanta-quatre llibreries estan ubicades a Barcelona, la resta es distribueixen en ciutats com Bilbao, Madrid, València, Santiago de Compostela o Saragossa.

Fa deu anys, l’objectiu que buscaven era de vendre llibres gairebé nous a preus gairebé impossibles i oferir als lectors un projecte de llibreria lowcost i eco-friendly. Apropar la lectura a preus assequibles i facilitar la lectura. La proposta continua sent oferir llibres a un preu fix; 1 llibre per 4€, 2 llibres per 6€ i 5 llibres per 12€.

Re-Read, també compra llibres  “els selecciona amb cura, comprovant sempre que estiguin en bon estat i els adquireix per 0,25€. Cada dia entren títols nous i ofereixen novetats.” asseguren els seus creadors.  Re-Read continua amb la seva expansió amb 54 llibreries obertes a 37 ciutats diferents i amb 105 llibreters treballant-hi. Només el 2022 van vendre gairebé 2 milions de llibres.

En la celebració del desè aniversari recorden que el seu model aposta per l’economia circular, la sostenibilitat i el comerç de proximitat. Sota el lema “Reduce, Reuse, Read” (Reduïr, Reutilitzar i Llegir) assegurant que contribueixen a “disminuir la petjada ecològica de la fabricació de llibres. I és que llegir llibres de segona mà allarga la seva vida útil i redueix la demanda de paper i altres recursos naturals per produïr-ne un de nou.”.
Nicolás Weber, cofundador de Re-Read assegura que aposta “pel comerç proper, sent un punt de referència als barris i entre el veïnat, tant per aquells que venen llibres com pels que en compren. La idea és que el llibreter conegui els gustos i preferències dels clients i així poden recomanar amb més facilitat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here