Raquel Ricart guanya el Premi El Lector de l’Odissea

Amb el títol provisional de Temps de tornar, l’escriptora valenciana aconsegueix el guardó que otorguen cent lectors

Raquel Ricart Leal

Raquel Ricart és la guanyadora del setzè Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea i  s’endú  els 10.000 euros amb que està dotat el certamen literari i veurà publicada la seva obra a l’editorial RBA-La Magrana al mes de juny de 2015.

La novel·la guanyadora, tracta  sobre l’amor incondicional i l’abandó, protagonitzada per  Tomàs Bel, professor universitari que  veu entre els alumnes una viva imatge de l’americana Mary Castaway, el seu gran amor perdut fa vint anys, sense saber que és a punt de tancar-se una història extraordinària, plena de ramificacions insospitades.

Seguint diversos fils que s’entrecreuen al llarg de més de mig segle i que van de València fins als Estats Units, Raquel Ricart novel·la l’amor incondicional i l’abandó, amb la pèrdua dels fills, els secrets, el remordiment i la redempció com a elements principals.

El guardó es va lliurar el divendres 6 de març a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

Un premi molt especial

El Consell de Cent Lectors  i els seus integrants són els qui avaluen de manera independent les obres participants al premi que s’organitzen creant petits grups autònoms de lectura, interrelacionats a través d’un coordinador i de trobades generals. El procés es fa al llarg de quatre mesos en vàries fases de lectura i culmina amb la selecció de les obres finalistes i la creació d’un jurat final escollit pels 100 lectors i format per escriptors, crítics literaris, editors i dos representants del mateix grup de lectors.

Van arribar a la final 4 obres, de les que el jurat n’ha destacat la seva qualitat, fent que la decisió final hagi estat bastant disputada.
El jurat final ha estat integrat pels lectors i membres del Consell de 100+ Lectors Montse Masó i Jesús Lafuente, per Sílvia Romero, guanyadora de la passada edició del certamen, Jordi Rourera, editor de RBA-La Magrana, i els escriptors i traductors literaris , Jaume C. Pons Alorda, Tina Vallès i Ferran Ràfols.

El Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea  en anteriors edicions entre d’altres, les obres La ciutat dels àngels, d’Albert Mas-Griera; L’alè de búfal a l’hivern, de Neus Canyelles,; Disseccions de Jordi de Manuel; Olives picants, d’Anna Monreal; o El cos deshabitat, d’Esperança Camps. El mar dels traïdors, de Jordi Tomàs i Lladres d’històries de Sílvia Romero.

Fotografia de l’autora http://premi.lodissea.com/