La novel·la ha estat guardonada amb el premi Premi Orwell de novel·la 2021 i tracta temes d’actualitat com la pandèmia i el Brèxit.

Ali Smith tanca amb “Estiu” el quartet iniciat amb “Tardor” i que va continuar amb “Hivern” i “Primavera”.

Després de l’anunci del Premi Orwell de Literatura Política 2021 per la novel·la Estiu, l’editorial catalana a anuncia la novel·la arribarà a les llibreries  el 29 d’agost amb traducció al català de Dolors Udina i Epíleg de Carlota Gurt.

El jurat del premi Orwell ha destacat que  “La conclusió del quartet estacional d’Ali Smith segella la seva reputació com la gran cronista de la nostra època.”  Afegeix que Smith “pren la temperatura emocional d’una nació que s’enfronta a una pandèmia mundial, a la vora del Brexit, les colpidores condicions per als refugiats i molt més. Servirà com a càpsula del temps que resultarà una lectura imprescindible per a qualsevol persona que vulgui entendre l’estat d’ànim de la Gran Bretanya durant aquest moment turbulent.”.

La novel·la “Estiu” hi apareixen temes d’actualitat com la pandèmia i el Brexit a més dels incendis forestals a Austràlia i l’assassinat de George Floyd.

L’autora en un discurs enregistrat ha destacat   «Em fa tan feliç ser premiada amb l’Orwell Prize de literatura política! La ficció d’Orwell entén la subtil diferència entre la política de l’art i l’artesania de la política. La seva ficció mostra que el poder del llenguatge és grandiós i que aquesta grandesa et pot canviar la vida, pot canviar el món i pot formar el món; i que el llenguatge esgrimit només per al poder polític ens reduirà a un tipus d’aliment per als poders que hi són o per als poders que hi volen ser, mentre que el poder central de l’art i de les arts és sempre expansiu, dimensionador, alliberador, complex i preocupat per revelar la condició humana i per revitalitzar i reempoderar la dimensió humana.”

L’editorial Nordica publicarà la novel·la en castellà amb traducció de Magdalena Palmer.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here