Els lectors de L’Illa dels Llibres premien amb els seus vots la novel·la de l’escriptor mallorquí.

La novel·la “Ràbia” (Proa) de Sebastià Alzamora ha guanyat lel 12è Premi L’Illa dels Llibres que s’atorga per votació popular amb la idea d’escollir el llibre l’any.

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2021 i juliol de 2023 i que han estat escrites o traduïdes al català. Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 3.000 vots, la novel·la guanyadora.

“Ràbia” de  Sebastià Alzamora (Proa), ha estat la novel·la més votada d’aquesta edició, amb 272  vots, seguida de La llibretera de París de Kerri Maher (Navona) amb 251 vots, Junil a les terres dels bàrbars de Joan Lluís-Lluís (Club editor) amb 241 vots, El mag de Colm Toibin (Amsterdam) amb 237 i El cas Alaska Sanders de Joel Dicker (La Campana) amb 228 vots.

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro Palomas, Maria Carme Roca, Rafel Nadal, Eva Baltasar, Marta Orriols, Mar Bosch, Jordi Cussà han estat els guardonats en les anteriors edicions.

10 DE SETEMBRE, LLIURAMENT DE l’12è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels Llibres es realitzarà el dissabte 10 de setembre a les 13.30 h a l’escenari 1 del Moll de la Fusta de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català.

El lliurament del 12è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES,  serà presentat pel director de L’Illa dels Llibres, Jordi Milian i comptarà amb la presència de l’escriptor Sebastià Alzamora, l’editor de Proa Josep Lluch a més personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web. L’escriptora i actriu Coia Valls farà lectura de fragments de l’obra.

Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1972) ha estat distingit amb el Premi Josep Pla, Premi Ciutat de Palma, Premi Sant Jordi i Premi de la Crítica Serra d’Or. Ha estat traduït al francès, l’italià, el castellà, l’anglès, el portuguès, el polonès i el danès. Col·labora en diversos mitjans com Serra d’Or, Lluc, El Mirall, El Temps, Avui, Diari de Balears, Diario de Mallorca i Ara.

És autor de les novel·les L’extinció, Sara i Jeremies, La pell i la princesa, Nit de l’ànima, Miracle a Llucmajor, Crim de sang, Dos amics de vint anys, La Malcontenta, Reis del món i Ràbia que ha estat guardonada amb el Premi L’Illa dels Llibres. També és autor dels poemaris Mula morta, El benestar, La part visible i La netedat.

 

“RÀBIA” DE SEBASTIÀ ALZAMORA
Després de ‘Reis del món’, Alzamora presenta “Ràbia”, una novel·la sobre la relació d’un home solitari i el seva gossa Taylor. L’home de qui no es revela la seva identitat viu a la zona de xalets adossats del nucli turístic de Bellavista, en una illa mediterrània sense nom.

Un dia la Taylor mor enverinada, sense que el seu amo sàpiga qui pot haver-ho fet, ni per què. Tampoc comprendrà una altra mort absurda, la d’una persona amb qui coincidien sovint quan passejava la gossa, víctima d’un incident de carrer vora un bar de tatuatges regentat per una parella de serbis.

Mentre l’home intenta assumir aquests fets, es veu abocat a considerar la relació que té amb el món que l’envolta: un entorn impersonal, degradat per la corrupció i el descontrol, on, tanmateix, el sorprendran fulguracions de bellesa i d’autèntica amistat.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here