El canal Super 3 ha estrenat aquest mes de gener les seves aventures que no ens deixaran indiferents

Fa 10 anys Bono Bonari, pseudònim de per quatre autors catalans; Jaume Copons, Daniel Cerdà, Ramón Cabrera i Óscar Julve van crear el personatge d’Elvis Riboldi.

La Galera es va encarregar de publicar les aventures d’aquest nen inquiet, mogut, és a dir, hiperactiu.

La seva presència es nota allà per on passa i acompanyat de personatges com en Boris el seu millor amic, l’Emma i el Sr.Lugosi, l’Elvis  s’enfrontarà a tot un seguit d’aventures que en alguns casos provocaran uns efectes no gaire desitjables.

Jaume Copons, un dels quatre creadors del personatge afirmava, l’any 2011 en una entrevista a L’Illa dels Llibres que Riboldi “és un  nen que en  un moment donat comença a tenir determinats problemes i  comença a deprimir-se perquè tothom li diu què  és tonto i  que  fa les coses malament.
Fins i tota la seva mestra de  l’escola li diu que no farà res a la vida. Però afortunadament, un  bon dia un  veí  proposa a la seva  família que el portin al metge. Llavors descobreixen  que té un petit trastorn i es demostra que és un nen hiperactiu.”

Copons recordava que “de petit  als nens hiperactius ens deien idiotes i això va fer que em sentís força massacrat pels professors que sempre em deien  que mai faria res a la vida i  que seria un desgraciat”.

Als llibres d’Elvis Riboldi i també a la sèrie d’animació som testimonis de les aventures del personatge on en qualsevol moment pot passar de tot. Copons recordava que “sempre ens movem en el terreny de la ficció. En el cas de la benzina  en Elvis havia sentit a l’escola que el sucre és una aportació energètica molt important i per aquest motiu  decideix posar sucre al cotxe.
Hem escrit l’Elvis perquè la gent s’ho passi bé. Tot i ser una gamberrada tot plegat el llibre està ple de valors i que compta amb un cant molt important  a l’amistat.”

A l’Elvis li agrada molt la música, sobretot d’AC/DC,  un concert va ser el desencadenant “ Quan vam començar  a fer l’Elvis va donar la casualitat que AC/DC  feien una gira que passava per Barcelona. Vam decidir tot el grup  anar a veure’ls i  allà ens vam adonar de la  quantitat de nens que anaven a veure AC/DC i  sobretot gaudien molt  de la seva música.”

Van tenir clar que a l’Elvis Riboldi també li podria agradar AC/DC “I com que tendim a estereotipar pensem que als nens li agraden només les cançons dels Lunnis, però resulta que als nens els hi agraden coses raríssimes. Allà en aquell concert vam decidir que Elvis seria fan d’AC/DC, música que també fem servir en les nostres reunions. ”Som  com una banda de rock’.”

“Jo, Elvis Riboldi” es pot veure de dilluns a divendres, a les 19.40; i els dissabtes, a les 17.05. La versió televisiva és una sèrie d’animació catalanofrancesa coproduïda per TV3.

L’editorial La Galera reedita les quatre primeres aventures en un nou format; “Jo, Elvis Riboldi”, “Jo, Elvis Riboldi, i el restaurant xinès”, “Jo, Elvis Riboldi, i Boris el superdotat” i “Jo, Elvis Riboldi. Tu, Emma Foster: El musical”.