Què llegirem el 2015? Principals novetats en novel·la traduïda

Haruki Murakami, Paolo Giordano, Neil Gaiman, Marian Keyes, Hilary Mantel, Amelie Nothomb publicaran novetat aquest primer trimestre de 2015
Sant Jordi llibres 03

Un dels habituals a les llistes de novetats  és Haruki Murakami,  l’escriptor japonès presenta sis contes inèdits fins ara en català i acstella amb títol de habitual ja a les  amb els sis contes d’Hombres y mujeres (Tusquets),
Negre i plata (Salamandra), de Paolo Giordano serà una de les altres novetats destacades de la nova temporada. L’autor de La soledad de los números primos, oferirà el mes de març una novel·la sobre una parella feliç i inexperta.
Neil Gaiman  i l’il·lustrador Chris Riddell reinventen el conte de la Blancaneus i La Bella dorment a  El huso y la joven durmiente (Salamandra) amb els ingredients i estil habitual de Gaiman.

Rachel Joyce després de la bona acollida d’El insólito peregrinaje de Harold Fry presentarà el mes de gener El año que duró dos segundos (Salamandra) on explora els fracasos dels adults i les pors dels nens.
El mes de febrer Salamandra publicarà – El efecto matrimonio  de Graeme Simsion després de ‘El projecto esposa’ on segueix amb les històries de  Don Tillman i Rosie en clau divertida.

L’Altra editorial publicarà en català L’assassinat de Margaret Tatcher de l’escriptora Hilary Mantel on presenta  deu històries sobre la parella, les fractures familiars, les diferències de classe, les infidelitats.
Després de la publicació de L’última nit, L’Altra Editorial continua apostant per l’obra de James Salter, un dels autors americans contemporanis més importants. Ara presenta Joc i distracció, novel·la publicada per primera vegada el 1967.
L’editorial catalana també comptarà amb una posta important i és la publicació del  primer volum del sextet La meva lluita de  Karl Ove Knausgård.

Céline Minard amb Hasta morder el polvo és una de les apostes de RBA  i Rachel Joyce publicarà a Salamandra El año que duró dos segundos després de la bona acollida de ‘El pelegrinatge insòlit de Harold Fry’. La mateixa editorial també publica Las buenas intenciones d’ Amity Gaige.

Joachim Meyerhoff amb ‘Que tot sigui com no ha estat mai’ (Edicons 62/Seix Barral) presenta una obra autobiográfica per narrar la seva  infància en un hospital psiquiàtric dirigit pel seu pare i Amity Gaige, una de les noves veus de la literatura nord-americana narra  a Em dic Shroeder/  Las buenas intenciones (Empúries/Salamandra) la fugida d’un pare que segresta la seva pròpia filla.

Cal destacar també Dins del cor del mar/En el corazón del mar (Proa/Seix Barral) Nathaniel Philbrick que recorda la historia del vaixell Essex que el  20 de novembre de 1820, va ser atacat per una gran balena en ple Pacífic. Aquest fet va servir d’inspiració a Herman Melville per escriure més endavant el clàssic Moby Dick.

Amélie Nothomb  torna amb ‘La nostalgia feliz’ (Anagrama)  i el músic Chico Buarque presentarà  El hermano alemán (Random House).
Marian Keyes oferirà  Mi karma y yo (Plaza),  i David Grossman Gran Cabaret (Edicions62/Lumen).
Angle editorial aposta aquest primer trimestre per les obres El cas Eduard Einstein, Reparar els vius de Maylis de Kerangal i Pel de panotxa de Jules Renard, una novel·la de l’any 1984.

Los dos hoteles Francfort (Anagrama), de David Leavitt i Charlotte (Alfaguara), de David Foenkinos. També formen part de la llista de novetats recomanables per aquest primer trimestre.
Ludmila Petruixévskaia deixarà de ser inèdita en catalàel mes de març  amb la publicació dels contes  ‘ Hi havia una vegada una noia que va seduir el marit de la seva germana, i ell es va matar. Històries d’amor  a Edicions del Periscopi amb traducció del rus de Miquel Cabal.

Per la seva banda el recent  premi Nobel  de Literatura Patrick Modiano presentarà el mes de setembr en català i castellà  la seva darrera novel·la ‘Perquè no et perdis al barri’ (Anagrama/Proa)

Haurem d’esperar a la tardor per llegir Francamente, Frack (Amsterdam/Anagrama) de Richard Ford.