Pulsió de mort, un thriller històric sobre el primer atemptat a Wall Street


Jed Rubenfeld, autor de ‘La interpretació del crim’ publica la segona novel•la.

El 16 de setembre de 1920 a les 12.01 un carro bomba va esclatar en el centre econòmic nord-americà davant del banc J.P. Morgan.
Aquest atemptat va ser un dels més mortals en territori nord-americà. Avui en dia és un cas encara no resolt i la identitat dels autors continua sent una incognita.
Ara Jed Rubenfeld ens oferex una novel·la basada en aquells tràgics fets.

Pulsió de mort (Ed62/Anagrama) descriu un època complicada que malgrat la finalització de la Guerra Mundial, la situació económica no és gaire bona. Molts han perdut les seves possesions, i moltes fabriques decideixen tancar les seves portes i els treballadors perden la seva feina. És una època de reivindicacions.

Davant d’aquella entitat financera, una vella euga baia piafava contra l’empedrat, lligada a un carro massa carregat i tapat amb arpillera; no hi havia cotxer i obstaculitzava el transit. Darrere seu, les botzines sonaven enfurides. Un taxista robust va sortir del seu vehicle amb els braços enlaire, clamant justicia.
Quan estava a punt de renyar el cotxer, que no hi era, el taxista es va sorprendre en sentir un soroll estrany i esmorteit procedent de l’interior del carro. Va acostar l’orella a l’arpillera i va sentir un so inequivoc: tic-tac.
Les campanes de l’esglesia van acabar de tocar les dotze. Quan encara ressonava la sonora ultima nota, el taxista, encuriosit, va enretirar una punta d’arpillera arnada i va veure que hi havia a sota. En aquell moment, entre els milers de persones que s’obrien pas al carrer, n’hi havia quatre que sabien que la mort planava damunt deWall Street: el taxista, una dona pel-roja que hi havia prop seu, el cotxer fonedis i l’Stratham Younger, el qual, a menys de cinquanta metres de distancia, va fer agenollar un inspector de policia i una noia francesa.
—Senyor, tingueu pietat —va xiuxiuejar el taxista.
Wall Street va explotar.

 

Rubenfeld torna a comptar amb el detectiu Littlemore i el doctor Younger, dos dels protagonistes de l’anterior novel•la ‘La interpretació del crim’ que va suposar el seu debut en la ficció.

 ‘Pulsió de mort’ és un thriller amb aires històrics ambientat en els anys 20.