Ara fa un any, “Germanes” d’Imma Monsó inaugurava la col·lecció de l’editorial Univers sobre històries al voltant de Nadal i dels sopars familiars.

L’eix central de la col·lecció creada per Univers ha de ser el sopar de Nadal i la manera de viure la tradició.

El segon lliurament de la col·lecció nadalenca d’Univers ens arriba enguany amb “Púding de Nadal” de Nancy Mitford. L’obra publicada en anglès l’any 1932 ens arriba en català de la mà de la traducció de Núria Parés amb il·lustracions de Jacobo Muñiz en una acurada edició d’Univers.

Amb “Germanes”, Imma Monsó ens presentava a la Rita, una dona farta d’haver d’organitzar el sopar de Nadal familiar, que malgrat proposar-se cada any renunciar a organitzar-los, sempre ha anat ajornant el propòsit.

Ara, amb “Púding de Nadal” de Nancy Mitford  coneixerem la història de la senyoreta Bobbin, coneguda, temuda i prestigiosa caçadora de guineus, acollirà la festa de Nadal a casa seva. La llista de convidats inclou a la rebel de la seva filla, Philadelphia, i al seu pretensiós i pompós pretendent; a dos nens amb una fascinació morbosa per les necrològiques del diari i a una escriptora abatuda després que la seva primera novel·la fos declarada la més divertida de l’any.

Dues maneres de viure aquestes festes i de la tradició del sopar de Nadal, acompanyats d’una família molt peculiar i extravagant.
Arribarem a temps a menjar-nos el púding? Assaborim el postre de Nancy Mitford i esperem que l’any vinent Univers ens convidin a un nou sopar de Nadal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here