Proa agafa el relleu d’Enciclopèdia Catalana, que s’ha encarregat d’editar els darrers 3 anys el premi Sant Jordi de novel·la

La proposta de Proa segons avança Omnium inclou una presentació mundial del Sant Jordi a més d’assegurar la màxima difusió de l’obra a més de mil punts dels Països Catalans i la presència a les fires literàries internacionals de més prestigi. També el projecte inclou una forta aposta en nous formats digitals de Proa,  com l’e-book i l’audiollibre, i destaca el compromís ferm de l’editorial perquè el Sant Jordi continuï sent el premi més emblemàtic de la literatura catalana.

El jurat del premi Sant Jordi 2021 es renova

Les persones encarregades de seleccionar l’obra guanyadora del premi Sant Jordi 2021, el guardó més ben dotat de la literatura en català, amb 60.000 euros directes per a l’autor, seran la professora Mita Casacuberta; Ferran Gadea, professor i especialista en literatura catalana; el crític i periodista literari, David Guzman; Fe Fernández, llibretera; Manel Ollé, professor i escriptor; Simona Škrabec, crítica literària, traductora i escriptora, i la traductora Dolors Udina. El jurat és independent i ha estat escollit per la Junta Directiva d’Òmnium Cultural.

Òmnium Cultural convoca aquest concurs amb l’objectiu de fomentar la creació literària en català de qualitat i incrementar-ne el nombre de lectors i dinamitzar el sector editorial català i una mateixa editorial no pot ser-ne adjudicatària dues vegades consecutives. L’any 2024 s’obrirà un nou concurs que passarà el relleu de la coedició a una altra editorial. Proa no s’hi podrà tornar a presentar fins al 2027.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here